Közélet

Sokan kaptak büntetést, mert nem viselték a maszkot

Sokan kaptak büntetést, mert nem viselték a maszkot

2021. február 17., szerda
Sokan kaptak büntetést, mert nem viselték a maszkot

Kiss Róbert alezredes közölte: kedden 116-an szegték meg a 10 ezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 9 embert figyelmeztettek, 34-en kaptak helyszíni bírságot, 73 szabálysértőt feljelentettek.

Szabálytalan maszkviselés miatt kedden tömegközlekedési eszközökön és a megállóhelyeken 6, üzletekben, bevásárlóközpontokban 20 ember ellen intézkedtek a rendőrök - mondta.

Az alezredes hozzátette, hogy a maszkviselési szabályok megszegése miatt 25 201-szer intézkedtek eddig a rendőrök.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 828 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 214-szer az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 614 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályokat nem tartották be. Kedden nem kellett intézkedniük a rendőröknek vendéglátóhely ideiglenes bezárása érdekében - mondta az alezredes.

Közölte: az elmúlt napon a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 325 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. A kijárási korlátozás, majd a kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta 39 010 emberrel szemben intézkedtek országszerte e szabályok megszegése miatt.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.