/

Sokan kaptak büntetést, mert nem viselték a maszkot

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 142 ember ellen intézkedtek a rendőrök kedden - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a szerdai online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes közölte: kedden 116-an szegték meg a 10 ezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 9 embert figyelmeztettek, 34-en kaptak helyszíni bírságot, 73 szabálysértőt feljelentettek.

Szabálytalan maszkviselés miatt kedden tömegközlekedési eszközökön és a megállóhelyeken 6, üzletekben, bevásárlóközpontokban 20 ember ellen intézkedtek a rendőrök – mondta.

Az alezredes hozzátette, hogy a maszkviselési szabályok megszegése miatt 25 201-szer intézkedtek eddig a rendőrök.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 828 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 214-szer az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 614 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályokat nem tartották be. Kedden nem kellett intézkedniük a rendőröknek vendéglátóhely ideiglenes bezárása érdekében – mondta az alezredes.

Közölte: az elmúlt napon a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 325 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. A kijárási korlátozás, majd a kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta 39 010 emberrel szemben intézkedtek országszerte e szabályok megszegése miatt.

(MTI)

Előző sztori

Videón mutatjuk, hogyan öntötte el a Tisza a rakpartot

Következő sztori

Egyre gyorsabban terjed itthon a brit vírusmutáns

Legutóbbi hasonló cikkek