Közélet

VÉGRE! Jöhet a nyitás márciustól, ha minden jól megy

VÉGRE! Jöhet a nyitás márciustól, ha minden jól megy

2021. február 5., péntek
VÉGRE! Jöhet a nyitás márciustól, ha minden jól megy

FONTOS bejelentés:

  • éttermeknek
  • kávézóknak
  • konditermeknek

február 1. és május 31. között állami és önkormányzati ingatlanok utánnem kell bérleti díjat fizetni. Ők mentesülnek a bérleti díj fizetése alól. Akik nem állami, vagy önkormányzati helyet bérelnek, ott is legitim kérdésfelvetés, hogy kell-e bérleti díjat fizetni – tette hozzá Gulyás Gergely.

GulyásGergely közölte, Magyarországon a járvány második hulláma stagnál; óvatos és szakaszos nyitás lehetséges.

Hozzátette: ha a jelenlegi trendek folytatódnak, akkor legalább két ütemben, március 1-jétől és április elejétől lehet részleges nyitás.

A miniszter az oltási helyzetről közölte, Magyarországnak érvényes szerződése van Oroszországgal és Kínával, ezért jó esélye van az országnak arra, hogy februárban és márciusban lényegesen több embert oltson be, mint az Európai Unió más országai.

A kormány válságkezelő intézkedései eredményesek a foglalkoztatottság területén, a munkahelyeket sikerült megvédeni - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a legfontosabb cél, amit a járvány kitörésének pillanatában is említettek, hogy a foglalkoztatottság maradjon meg legalább azon a szinten, amit Magyarország tízéves munkával, 2010-től 2020-ig elért. Ezen a területen "úgy tűnik, hogy eredményesek vagyunk", a munkahelyeket sikerült megvédeni - tette hozzá.

Mint mondta, Magyarországon ma 4,5 millióan dolgoznak, ami jól mutatja, hogy egy válságkezelésnek nem feltétlenül kell a munkahelyek elvesztésével együtt járnia. Felidézte: a 2008-2009-es válság idején tömeges volt a munkanélküliség, 12 százalékos adat is volt, és mintegy 3,6 millió ember dolgozott, ezzel szemben most 4 százalék körüli a munkanélküliség és 4,5 millió ember dolgozik. Ez a baloldali és a konzervatív válságkezelés közötti különbség - fűzte hozzá a miniszter.

(MTI)

Cikkünk folyamatosan frissül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.