Egészség

Hússzal emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Hússzal emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

2021. február 2., kedd
Hússzal emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Elhunyt 78 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 656 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 268 803 fő, az aktív fertőzöttek száma 87 829 főre csökkent. 3729 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 272-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig 243 036 fő kapott oltást, közülük 68 526 fő már a második oltását is megkapta. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, és az idősotthonokban, bentlakásos szociális intézményekben is már 82 ezren éltek az oltás lehetőségével. Ezen a héten a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek, őket a háziorvos fogja keresni ezekben a napokban. Az e hétre tervezett oltásokat az oltási munkacsoportnak azonban át kell tervezni, mert vasárnap az ígért 18 ezer adag vakcina helyett kevesebb, mint 11 ezer adag érkezett a Modernától. Így ezen a héten ennyivel kevesebb idős ember kaphatja meg a  háziorvosától az oltást. A részleteket az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján ismertetik. Ma Pfizer-vakcina szállítmány várható, ebből is elsősorban a regisztrált legidősebbek oltása fog történni a kórházi oltópontokon.

A brüsszeli vakcinabeszerzés teljesen kiszámíthatatlan és kevés vakcina érkezik. Magyarország ezért mindent megtesz, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez. Pénteken újabb vakcina beszerzéséről született megállapodás: 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban. Oroszországból 1 millió ember oltására elég vakcinát várnak 3 hónap alatt. Magyarországon eddig is és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatásosak és biztonságosak, és már több országban is alkalmaznak.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (68 548) és Pest megyében (45 908) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Hajdú-Bihar (20 872), Borsod-Abaúj-Zemplén (20 627), Győr-Moson-Sopron (20 595) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (18 078). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (8048). Csongrád-Csanádban hússzal 16 852-re emelkedett a fertőzöttek száma.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.