Egyetem

Bemutatkoznak a dékánok az SZTE Szabadegyetemén

Bemutatkoznak a dékánok az SZTE Szabadegyetemén

2021. február 9., kedd
Bemutatkoznak a dékánok az SZTE Szabadegyetemén

A 2020/21-es tanév tavaszi félévében az SZTE Szabadegyetem hagyományosan a házasság hetéhez kötődő előadással kezdődik. A szemeszternyitást követően azonban egy teljesen eredeti programmal jelentkezik az előadás-sorozat. Az intézmény 12 dékánja, illetve dékánhelyettese osztja meg az érdeklődőkkel a nemzetközi téren is kiemelkedő kutatási eredményeket, ezzel is hangsúlyozva a Szegedi Tudományegyetem egységét és az universitas szellemiségét.

A Szegedi Tudományegyetem egyik legnépszerűbb ismeretterjesztő előadás-sorozatának XXVII. szemesztere február 10-én kezdődik, és május 19-én zárul. Az SZTE Szabadegyetem a hallgatók számára kreditet is ér: a programot szabadon választható kurzusként veheti fel minden egyetemi hallgató. Az előző szemeszterhez hasonlóan a járványhelyzet miatt az előadásokat csak online, a Szabadegyetem honlapján nézhetik vissza az érdeklődők. A XXVII. szemeszter előadásai azonban péntekenként a Szeged Televízió műsorában is megtekinthetők majd.

Érdemes lesz követni az SZTE szabadegyetemi programját, ugyanis a 12 kar vezetőinek köszönhetően 12 különböző tudományterületbe pillanthatnak be az érdeklődők. Szó lesz – többek között – statisztikáról, a smart technológiák és a mezőgazdaság kapcsolatáról, a festészeti hamisítások kérdéséről, de a nézők megismerkedhetnek a nyelvészettel, filozófiával is. A hallgatók megtudhatják, hogy milyen paradigmaváltások történtek az orvosok kártérítési felelősségét illetően, hogyan kapcsolódik a biomechanika a hétköznapokhoz, és bepillanthatnak a vegyészek virágos kertjébe is. A négy, orvostudományhoz kötődő karnak köszönhetően minden kiderül a migrénről, a daganatellenes hatóanyagok evolúciójáról, a gyulladásos bélbetegségek újfajta kezelési módjairól, és megtudhatjuk azt is, hogyan változnak meg a csontok a fogászati implantátumok behelyezésekor.

A részletes program elérhető azSZTE Szabadegyetem oldalán.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.