Vélemény

Az ígéret földje és ordas nagy hazugságok

Az ígéret földje és ordas nagy hazugságok

2021. február 22., hétfő
Az ígéret földje és ordas nagy hazugságok

Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölt lett. A fideszeseket vehemensen számonkéréssel fenyegető, borostás legényke most még jobban öntudatra ébredt. Akárcsak a Skynet az örök klasszikus Terminátor-sorozatban. Igaz, ő nem harci robotokat állít hadrendbe, hanem a testnevelésből felmentett többieket és az párt új arcait, Hadházy Ákost és Szél Bernadettet. Mert Fegyőr szerint a baloldal eddig ott rontotta el, hogy elhasznált politikusokat indított, akiknek sanszuk sem volt a Fidesszel szemben. Hát azért itt álljunk meg egy pillanatra, hiszen Szél Bernadett is egy elhasznált miniszterelnök-jelölt, aki az LMP-ből küzdötte le magát a Momentumba, Hadházy Ákos meg csak a botránypolitizálásról és az MTVA-székházban nyújtott hempergéséről híres. Igaz, a Fideszben és az LMP-ben is bemutatta tudását, tehát jó döntés volt leigazolni (ez itt a szarkazmus helye). Szóval jó a csapat, legalábbis Fegyőr szerint.

A rendőrökre füstbombát dobó emberke elemében volt, amikor előadta jelölti beszédét. Jobban mondva hozta a Lenin-fiú-formáját. Letolvajozta kormányunkat és persze egy vállnélküli Robin Hood harciasságával megígérte, hogy ő majd mindent visszaad a népnek. Az állami cégekből részesüljenek a polgárok. Kissé kommunistagyanús ígéret, de lássuk csak közelebbről: ott van például a MÁV, amely - mint a legtöbb állami cég - veszteséges. Hogy fog majd örülni a nép, ha kapnak egy sárga csekket, hogy fizessék be, mivel a MÁV a nép tulajdona és ugye ez kötelességekkel is jár. OK, ez nem fog bekövetkezni, de tovább gurítottam Andris gyógyszerét.

Azt is előadta, hogy az emberek 99%-a szembe megy a Fidesz politikájával. Persze, ez a magyarázat a harmadik kétharmadra. Logikus következtetés. Az ordas hazugságok tárában az is benne volt, hogy nálunk Szijjártó Péter dönti el, hogy melyik vakcinával oltsanak. Egészen biztosan így van. Azért is töltöttek magyar szakemberek heteket Oroszországban és Kínában, hogy helyszínen vizsgálják meg a vakcinát és az előállítását.

Ezután jött, hogy „bezzegromániában” már készülnek az euró bevezetésére, és ha ő miniszterelnök lesz, akkor erre itt is azonnal sor kerül. Erről spontán csak Hadházy Ákosnak a parlamentben bemutatott gigantikus névjegykártyája jut eszembe (amit a paci himbál). Arra is rá kellett jönni, hogy Andriskának csak a külföldi dolgok a jók (mint a román pártok). A reformtervei között szerepelnek a finn oktatási rendszer, a norvég állami részvények, a brit és az osztrák egészségügyi szisztéma és a svéd nyugdíjmodell. Világos, ami magyar, az minden rossz.

Családtámogatást ígért, mert elhazudja, hogy Európa legjobb családtámogatási programja a mienk. Beszélt a nyugdíjakról is, holott az ő főnöke, Gyurcsány fosztotta ki a nyugdíjasokat. Persze meglebegtette, hogy lesz új családmodell is, két apuka, vagy két anyuka, mert nyugaton ez már régen így van. Csodás jövő. Az AVH felállításáról nem beszélt, de a korrupciós ügyészségéről igen, ahol majd a fideszeseknek felelniük kell. Na ja, őt ismervén olyan nagy különbség nem is lenne a két szerv között, maximum hibrid lenne a fekete autó. Gyönyörű volt a zárógondolata is: a demokrácia vagy liberális, vagy nem is beszélhetünk demokráciáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.