Illegális bevándorlás

217 (!) migránst fogtak fél nap alatt Csongrád-Csanádban

217 (!) migránst fogtak fél nap alatt Csongrád-Csanádban

2021. február 3., szerda
217 (!) migránst fogtak fél nap alatt Csongrád-Csanádban

Szabó Szilvia közölte, a járőrök 38 esetben összesen 193 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Szeged, Ferencszállás, Röszke, Maroslele, Ásotthalom, Mórahalom, Újszentiván és Kübekháza közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, líbiai, palesztin, ghánai, marokkói, tunéziai, valamint afgán állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök délután fél négykor ellenőriztek egy 22 éves magyar férfi vezette kisteherautót Szeged-Szőregen. A jármű csomagterében 19 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A rendőrök a sofőrt előállították, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás - tudatta a százados.

A nagylaki közúti határátkelőhelyen a román–magyar közös ellenőrzés során délelőtt öt - magát afgán állampolgárnak valló - határsértőt találtak megbújva egy török kamionban. Velük szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el - közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.