121 kóbor külföldit fogtak Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 121 határsértővel és két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök február 25-én 5 óra 30 perc és február 26-án 5 óra 30 perc között tizenöt esetben összesen 99 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kiszombor, Ásotthalom, Mórahalom, Újszentiván, illetve Röszke közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, palesztin, pakisztáni, koszovói, eritreai, líbiai és szír  állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások a román-magyar közös ellenőrzések során 12 óra 45 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy román honosságú kamionban hét, míg fél órával később egy török teherautóban további hat határsértőt találtak megbújva. A csoportok tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés, a török honosságú kamion vezetőjével szemben pedig embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Ezenkívül a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 16 óra 30 perckor Deszk belterületén állítottak meg egy magyar honosságú mikrobuszt. A járműben a magyar állampolgárságú sofőrön kívül még kilenc határsértő utazott. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene eljárás.

Az illegális migránsokkal szemben – meghallgatásukat követően – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Előző sztori

Modern eszközzel gyarapodott a gyermeksebészeti osztály

Következő sztori

Százhatvanöttel emelkedett a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek