Illegális bevándorlás

121 kóbor külföldit fogtak Csongrád-Csanádban

121 kóbor külföldit fogtak Csongrád-Csanádban

2021. február 26., péntek
121 kóbor külföldit fogtak Csongrád-Csanádban

A járőrök február 25-én 5 óra 30 perc és február 26-án 5 óra 30 perc között tizenöt esetben összesen 99 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kiszombor, Ásotthalom, Mórahalom, Újszentiván, illetve Röszke közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok szír, palesztin, pakisztáni, koszovói, eritreai, líbiai és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások a román-magyar közös ellenőrzések során 12 óra 45 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy román honosságú kamionban hét, míg fél órával később egy török teherautóban további hat határsértőt találtak megbújva. A csoportok tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés, a török honosságú kamion vezetőjével szemben pedig embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Ezenkívül a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei 16 óra 30 perckor Deszk belterületén állítottak meg egy magyar honosságú mikrobuszt. A járműbena magyar állampolgárságú sofőrön kívül még kilenc határsértő utazott. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a sofőrt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene eljárás.

Az illegális migránsokkal szemben - meghallgatásukat követően - a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.