Vascsővel és gázpisztollyal támadt egymásra két férfi Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinak a letartóztatását, akik péntek éjjel rendezték erőszakosan nézeteltérésüket - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak egyike három társával és egy személygépkocsival megjelent január 22-én, röviddel éjfélt követően az egyik megyebeli kisvárosban lakó másik gyanúsítottnál. A két férfi között korábban egy autóvásárlásból eredő nézeteltérés volt. A férfi, miután észlelte a háza körül kis sebességgel köröző autót, egy vascsövet vett magához, odalépett az autóhoz, amelyre több alkalommal ráütött. Az ütések következtében a gépkocsi több ablaka kitört, karosszériája megsérült és abban mintegy 150 000 Ft-os kár keletkezett.

A vascsővel való bántalmazást követően a férfi odalépett az autóhoz, kinyitotta a jobb oldali első ajtót, amelyre válaszul az autót vezető férfi a gépkocsiba bekészített és abban elhelyezett működőképes, lőfegyvernek látszó gáz-riasztó maroklőfegyvert magához vette és azzal legalább két lövést adott le a másik gyanúsítottra.

A gyanúsítottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A helyszínre érkező rendőrök mindkét gyanúsítottat előállították. Az előállítás során elrendelt mintavétel a vascsővel bántalmazó férfi vonatkozásában amfetamin fogyasztását mutatta ki.

A rendőrség az autót vezető férfit fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével, míg a vascsővel támadó gyanúsítottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, rongálás vétségével és kábítószer birtoklásának vétségével gyanúsította meg.

A főügyészség mindkét gyanúsított vonatkozásában a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt letartóztatásuk egy hónapra történő elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva mindkét férfi letartóztatását elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben mindkét gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentett be.

Előző sztori

Árokba borult egy autó Vásárhelyen

Következő sztori

Az orosz vakcina ugyanolyan elven működik, mint az AstraZeneca oltóanyaga