Új szakiránnyal bővül az SZTE gazdaságtudományi karának kínálata

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara idén februártól meghirdeti a Coach School együttműködésével a Business Coach szakirányú továbbképzést. A most újonnan induló szakra január 25-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

A coaching egy viszonylag új, de egyre elterjedtebb módja a tanácsadói és személyzetfejlesztői munkának, amely alatt személyre, illetve csoportra vonatkoztatott tanácsadó-fejlesztői támogatást értünk. Célja elsősorban a coacholt egyén személyes vagy szakmai képességeinek és magatartásának tudatosítása, változtatása, fejlesztése adott probléma megoldása és/vagy távolabbi célok elérése érdekében.

A 2 féléves képzésen, amely levelező formában és magyar nyelven indul, Business Coach végzettséget szerezhetnek a hallgatók, elsajátítva többek között a business coach tevékenységhez elengedhetetlen üzleti alapokat, a coaching szemléletű vezető sajátosságait, a különböző irányzatokat és kompetenciákat. A megszerzett szakképzettségnek köszönhetően a résztvevők alkalmassá válnak coaching folyamat nyújtására, ezzel támogatva az üzleti élet szereplőit személyes és szakmai fejlődésben, a kitűzött célok elérésében.

A képzés egyik részét az üzleti tárgyak (mint például Menedzsment, Marketing vagy Szervezeti viselkedés), másik részét a coaching területéhez kötődő tárgyak alkotják (Hatásos kérdezés- és Tárgyalástechnika, Coaching módszertanok). A hallgatóknak a képzés zárásaként teljesíteniük kell egy 28 órás, az egyetem által biztosított szakmai gyakorlatot, továbbá részt kell venniük egy vizsgára felkészítő mentoráción is. Sikeres teljesítés esetén ACSTH (Approved Coach Specific Training Hours) nemzetközi tanúsítványt szerezhetnek a hallgatók.

A jelentkezéshez bármely képzési területen, legalább alapképzésben szerzett oklevél szükséges, valamint a weboldalon elérhető egyetemi formanyomtatvány kitöltése.

Jelentkezési határidő: január 25.

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Minden eddiginél több pénz jut a vidék fejlesztésére

Következő sztori

Rengeteg a szabálytalan kamionsofőr Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek