Online láthatjuk a Szabadtéri Moliére-darabját

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Szabadtéri Játékok is csatlakozik a streaming szolgáltatást nyújtó intézményekhez. Az ország legnagyobb szabadtéri színháza elsőként nagy sikerű Moliére-komédiáját, az Úrhatnám polgárt teszi online is hozzáférhetővé a közönség számára január 18-tól.

Egy felkapaszkodott parvenü, aki mindent megtesz azért, hogy többnek lássák, mint ami valójában. Moliére Úrhatnám polgára olyan örök érvényű emberi tulajdonságokat mutat be és tesz nevetségessé, mint a kapzsiság, a törtetés és a sznobizmus, így nem véletlen, hogy két évadon keresztül, 2018-ban és 2020-ban is elsöprő sikert aratott a Játékok nézői körében.

A produkció uraskodó főhősét Balog József, „barátját” Dorante grófot Sorbán Csaba, míg Jourdain feleségét Sebők Maya alakítja. Jakab Tamás a filozófus-narrátor figuráját ölti magára, Barnák Lászlót az udvarló, Cléonte, Borsos Beátát a grófnő, Farkas Andreát, a szolgáló, míg Kosztolányi Józsefet Covielle, Cléonte inasa és a „vakvezető” szerepében láthatja a közönség. A Herczeg T. Tamás rendezte humorral teli komédiát nemcsak a népszerű szegedi színészekből álló szereplőgárda, de Parti Nagy Lajos utánozhatatlan nyelvi leleményei, Szirtes Edina „Mókus” különleges zenei világa, és a Bianca Imelda Jeremias által megálmodott látványos jelmezei is felejthetetlenné teszik.

Alkalmazkodva a pandémia okozta helyzethez, a tervek szerint a jövőben több nagy sikerű korábbi produkcióját streameli a Szabadtéri Játékok. Februárban pedig az intézmény által üzemeltetett szegedi Reök-palotában debütál az Ájvonne, a berliminszki menyasszony című abszurd, amelynek bemutatóját várhatóan szintén az online térben láthatják az érdeklődők.

Az Úrhatnám polgár online előadása január 18-án 19 órától január 24-én éjfélig érhető el, jegyek az online.jegy.hu oldalon válthatók.

Előző sztori

Bánhidi Bence már annak is örül, hogy megrendezik a világbajnokságot

Következő sztori

Autóval tették tönkre a mártélyi focipályát

Legutóbbi hasonló cikkek