Közélet

Ismét rengett a föld Magyarországon

Ismét rengett a föld Magyarországon

2021. január 6., szerda
Ismét rengett a föld Magyarországon

Győri Erzsébet azt mondta: az 5,3-es magnitúdójú utórengés 17 óra 1 perckor keletkezett Horvátországban. A jelentések szerint ismét Petrinja városa közelében rengett a föld.

Olvasói jelzések alapján a Dunántúlon a Balatonig érezték, de Budapestről is futnak be jelentések, valamint az Alföld déli részéről Szegedről, Békéscsabáról is jelezték, érzékelhető volt a rengés.

Múlt hétfőn és kedden két erősebb - 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű - földrengés rázta meg Közép-Horvátországot; a katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje van, és folyamatosak az utórengések. A károk nagyságáról egyelőre csak becslések állnak rendelkezésre.

A horvát kormány hétfőn természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Sziszek-Monoszló (Sisak-Moslovacka) megyét, valamint Zágráb és Károlyváros (Karlovac) megye egyes részeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.