Ismét rengett a föld Magyarországon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A múlt hét eleji földrengések után, újabb utórengés rázta meg Horvátországot szerdán, amelyet Magyarországon is érzékelni lehetett - erősítette meg az ELKH CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának munkatársa az MTI-nek.

Győri Erzsébet azt mondta: az 5,3-es magnitúdójú utórengés 17 óra 1 perckor keletkezett Horvátországban. A jelentések szerint ismét Petrinja városa közelében rengett a föld.

Olvasói jelzések alapján a Dunántúlon a Balatonig érezték, de Budapestről is futnak be jelentések, valamint az Alföld déli részéről Szegedről, Békéscsabáról is jelezték, érzékelhető volt a rengés.

Múlt hétfőn és kedden két erősebb – 5,2-es, illetve 6,3-es erősségű – földrengés rázta meg Közép-Horvátországot; a katasztrófának hét halálos áldozata és 28 sérültje van, és folyamatosak az utórengések. A károk nagyságáról egyelőre csak becslések állnak rendelkezésre.

A horvát kormány hétfőn természeti katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Sziszek-Monoszló (Sisak-Moslovacka) megyét, valamint Zágráb és Károlyváros (Karlovac) megye egyes részeit.

Előző sztori

Már több mint egymillióan regisztráltak a koronavírus elleni oltásra

Videó!
Következő sztori

Több órára kisüt a nap, de elvétve lehet hózápor is