Illegális bevándorlás

34 migráns és 3 embercsempész bukott le egy nap alatt

34 migráns és 3 embercsempész bukott le egy nap alatt

2021. január 21., csütörtök
34 migráns és 3 embercsempész bukott le egy nap alatt

A járőrök január 20-án 5 óra 30 perc és január 21-én 5 óra 30 perc között négy esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kübekháza és Kiszombor közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, koszovói, szomáliai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök január 20-án 5 óra 35 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy török honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, velük szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Ezt követően a rendőrök január 20-án délelőtt a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, valamint a nagylaki közúti határátkelőhelyen egy török és egy román honosságú kamionban hat, illetve nyolc határsértőt találtak megbújva a román-magyar közös ellenőrzés során. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés, míg a török és a román sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Az egyenruhások továbbá január 20-án 19 órakor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy török honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva. A férfiak afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a török sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.