34 migráns és 3 embercsempész bukott le egy nap alatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A járőrök január 20-án 5 óra 30 perc és január 21-én 5 óra 30 perc között négy esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kübekháza és Kiszombor közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, koszovói, szomáliai és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök január 20-án 5 óra 35 perckor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy török honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, velük szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Ezt követően a rendőrök január 20-án délelőtt a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, valamint a nagylaki közúti határátkelőhelyen egy török és egy román honosságú kamionban hat, illetve nyolc határsértőt találtak megbújva a román-magyar közös ellenőrzés során. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés, míg a török és a román sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Az egyenruhások továbbá január 20-án 19 órakor a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen egy török honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva. A férfiak afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a török sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

Egyre több a panasz a közvilágításra Makón

Következő sztori

Autó csomagtartójában lapuló bevándorlóra leltek Újszentiván közelében