Politika

Összeállt a szivárványkoalíció, közös ellenzéki lista lesz a 2022-es választáson

Összeállt a szivárványkoalíció, közös ellenzéki lista lesz a 2022-es választáson

2020. december 20., vasárnap
Összeállt a szivárványkoalíció, közös ellenzéki lista lesz a 2022-es választáson

Ez azt jelenti, hogy az egykorradikális Jobbikis beállt a baloldali pártok közé.

Mint írják, az ellenzéki pártelnökök mai döntésükkel kijelölték az összefogás kereteit:

mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és immár közös listával fogják „lebontani az Orbán-rendszert, megadva a nemzetnek mindazt, amit a rendszerváltáskor megígértek neki: szabadságot és jólétet”.

Az ellenzéki pártelnökök egyben elfogadták a közös listaállítás feltételeit tartalmazó Korszakváltás Garanciái című dokumentumot is, amelyben kinyilvánítják: szövetségük célja megteremteni a független, élhető és büszke Magyarországot – derül ki a közleményből.

Ennek érdekében a közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyan személyeket indítanak képviselőjelöltként, akik „nem vettek részt korrupciós bűncselekményben, és nem játszottak össze a Fidesszel”.

A pártelnökök hitet tettek amellett: véget vetnek annak, hogy a hatalom egymás ellen fordít magyart a magyarral. Ezzel szemben vállalják a jólét és a társadalmi béke megteremtését, a közélet megtisztítását, a jogállamiság helyreállítását és a múlttal valós szembenézést, beleértve az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát is.

„A nemzet iránt érzett felelősség összeköt bennünket, ez a felelősség pedig erősebb mindennél. Az ellenzéki összefogás a mai nappal megszületett”

– zárul az ellenzéki pártok közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.