Mentőövet dobtak a magyar turisztikai cégeknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szeged, turista lányok a kárász utcán. Fotó: Frank Yvette
Több segítséget ad a kormány a járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai vállalkozásoknak, mindezzel párhuzamosan a cégeknek is meg kell újulniuk ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjanak a megváltozott körülményekhez.

Jövő év tavaszára visszaesést jósolnak a szakemberek, a Turisztikai Világszervezet szerint azonban 2,5-4 év múlva ismét elérhetjük a tavalyi szintet.

Hosszú időre van szüksége a turisztikai ágazatnak ahhoz, hogy ismét a 2018-as, 2019-es rekordévek turistaforgalmi adatait mutassa fel – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 műsorában.

A szakértő optimistán áll a helyzethez, és véleménye szerint hamar talpra fog állni a szektor, hiszen a turisták szeretnének utazni, világot látni.

A kormányzati intézkedések alapján az állam a már lekötött megrendelések összegének 80 százalékát megtéríti, és munkabér-támogatásban is részesülnek a turisztikai és vendéglátó-vállalatok.

A legutóbbi rendeletbe belefoglalták azt is, hogy ezentúl azt látjuk majd a különböző hirdetésekben, amennyiért valóban el tudunk utazni, tehát olyan áron fogunk utazni, mint amit látunk.

Valószínűleg nem fognak jelentős mértékben drágulni az utak, az árképzés miatt összehasonlíthatóbbá válik a rendszer – tette hozzá a szakértő.

A bértámogatás hozzájárul ahhoz, hogy ne kelljen elbocsájtani szakembereket. Kiss Róbert abban bízik, hogy

ennek köszönhetően minél több turisztikai cég túl tudja élni Magyarországon a válságot.

Fontos intézkedés, hogy a SZÉP-kártyát most már az utazási irodák is el tudják fogadni, ezzel a belföldi turizmusra nagyobb hangsúly kerül.

(M1, hirado.hu)

Előző sztori

Szociális és gyermekvédelmi ellátásokról döntött a kormány

Következő sztori

Felébredt a kómából a megkéselt rendőr, már dolgozni akart menni