Gazdaság

Mentőövet dobtak a magyar turisztikai cégeknek

Mentőövet dobtak a magyar turisztikai cégeknek

2020. december 25., péntek
Mentőövet dobtak a magyar turisztikai cégeknek

Jövő év tavaszára visszaesést jósolnak a szakemberek, a Turisztikai Világszervezet szerint azonban 2,5-4 év múlva ismét elérhetjük a tavalyi szintet.

Hosszú időre van szüksége a turisztikai ágazatnak ahhoz, hogy ismét a 2018-as, 2019-es rekordévek turistaforgalmi adatait mutassa fel – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 műsorában.

A szakértő optimistán áll a helyzethez, és véleménye szerint hamar talpra fog állni a szektor, hiszen a turisták szeretnének utazni, világot látni.

A kormányzati intézkedések alapján az állam a már lekötött megrendelések összegének 80 százalékát megtéríti, és munkabér-támogatásban is részesülnek a turisztikai és vendéglátó-vállalatok.

A legutóbbi rendeletbe belefoglalták azt is, hogy ezentúl azt látjuk majd a különböző hirdetésekben, amennyiért valóban el tudunk utazni, tehát olyan áron fogunk utazni, mint amit látunk.

Valószínűleg nem fognak jelentős mértékben drágulni az utak, az árképzés miatt összehasonlíthatóbbá válik a rendszer – tette hozzá a szakértő.

A bértámogatás hozzájárul ahhoz, hogy ne kelljen elbocsájtani szakembereket. Kiss Róbert abban bízik, hogy

ennek köszönhetően minél több turisztikai cég túl tudja élni Magyarországon a válságot.

Fontos intézkedés, hogy a SZÉP-kártyát most már az utazási irodák is el tudják fogadni, ezzel a belföldi turizmusra nagyobb hangsúly kerül.

(M1, hirado.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.