Egészség

Megkezdődött a regisztráció a koronavírus-oltásra

Megkezdődött a regisztráció a koronavírus-oltásra

2020. december 7., hétfő
Megkezdődött a regisztráció a koronavírus-oltásra

Hétfőn este elindult a vakcinainfo.gov.hu, ahol regisztrálni lehet a koronavírus-oltásra. A regisztráció 1 percet vesz igénybe, név, lakcím, e-mail cím, telefonszám és tajszám szükséges hozzá.

Az oldalon kiemelik, hogy az oltás ingyenes és önkéntes lesz.

Az oltást nem jelentkezési sorrendben vehetik fel a regisztrálók, az operatív törzs által elkészített sorrend (egészségügyi dolgozók kapják meg először, aztán a súlyos állapotban lévők, utána mindenki más) alapján történik majd. A 60 év felettiek postai levélben is tájékoztatást kapnak és ott is jelentkezhetnek az oltásra. A regisztrációnál lehetőség van arra, hogy e-mailben folyamatos tájékoztatást kérjünk a "vakcinahelyzetről".

Az oldalon található információk alapján várhatóan 2021-ben kezdődik a tömeges oltás Magyarországon, és ehhez oltópontokat alakítanak majd ki. Az, hogy pontosan hány oltást kell felvenni a védettséghez és az meddig tart, az majd az engedélyezett vakcina tipusától függ.

Magyarország eddig 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.