Egyetem

Bírják a gyűrődést és szeretik a munkát a frontvonalban az SZTE diákjai

Bírják a gyűrődést és szeretik a munkát a frontvonalban az SZTE diákjai

2020. december 19., szombat
Bírják a gyűrődést és szeretik a munkát a frontvonalban az SZTE diákjai

– A tanulás mellett maradt még szabadidőm, amit hasznosan szerettem volna eltölteni. Ha segítünk, akkor mentesítjük az egészségügyi dolgozókat, támogatjuk a mentők munkáját. Fiatalok vagyunk, elhivatottak, miért is ne tennénk – mondta Rátkay Dóra Hanna, a Szegedi Tudományegyetem orvostanhallgatója az Országos Mentőszolgálat szegedi állomásán, ahol a mintavételezést tanulták.

A járvány elleni védekezésben novemberben csaknem ezer SZTE-hallgató vett részt. Az Országos Mentőszolgálatnál önkéntes segítői munkát 251 szegedi egyetemista végzett. Szabó Vince másodéves gyógytornász hallgató azt vallja, hogy bár nem veszélytelen, de nagyon izgalmas és szép feladatra vállalkoztak társaival.

Az OMSZ oktatásán megtanulták, hogyan kell biztonságosan használni a védőfelszerelést, a mintavételezést pedig egymáson gyakorolták az egyetemisták. Három műszakban vállalhatnak munkát mintavételi ponton, vagy mobil mintavételi egységen. Utóbbi azt jelenti, hogy ők mennek ki a betegekhez, ehhez a gépjárműveket az OMSZ biztosítja.

158 szegedi hallgató a Szent-Györgyi Albert klinikai Központban is segített. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal szűrési feladataiban 315-en vettek részt, egyéb egészségügyi feladatot pedig mintegy 200 hallgató látott el.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.