Közélet

Megszegték a szabályt, egy hónapra bezárattak egy kocsmát Makón

Megszegték a szabályt, egy hónapra bezárattak egy kocsmát Makón

2020. november 24., kedd
Megszegték a szabályt, egy hónapra bezárattak egy kocsmát Makón

Kiss Róbert jelezte, egyes üzletek, szolgáltatási helyek üzemeltetői megszegik a korlátozott nyitvatartásra, illetve a nyitvatartás tilalmára vonatkozó előírásokat. A rendőrök hétfőn két ilyen hely ideiglenes bezárása mellett döntöttek, erre a jogszabály hatályba lépése óta 73 esetben került sor.

A kereskedelmi üzletekre, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és a szabadidős létesítményekre vonatkozó intézkedések megszegése miatt eddig 476 rendőri intézkedésre került sor, ebből 119 szabályszegést az üzemeltető, vagy tulajdonos követett el. Egyes létesítmények nyitvatartásának tilalmával összefüggésben 357 szabályszegés történt - jegyezte meg.

Az alezredes kitért arra is, hogy hétfőnMakón egy söröző nyitva volt, vendégek ételt és italt fogyasztottak benne, a szabályszegőkkel szemben szankciót alkalmaztak, a sörözőt 31 napra bezáratták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.