Közélet

Megérkeztek a gyorstesztek Csongrád-Csanád megyébe

Megérkeztek a gyorstesztek Csongrád-Csanád megyébe

2020. október 28., szerda
Megérkeztek a gyorstesztek Csongrád-Csanád megyébe

Csongrád-Csanád megye összes, mintegy 40 mentőautóját ellátták az új, antigén típusú gyorsteszttel - tudta meg a Délmagyar Győrfi Páltól. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője hozzátette, hogy már több száz esetben használták a teszteket külön eljárásrend alapján a megyében is.

A szóvivő elmondta, hogy az antigén típusú gyorstesztet a mentők kizárólag a koronavírus-gyanús betegek kórházi elhelyezésének során, a betegutak optimalizálására használják annak érdekében, hogy a gyorsteszttel igazolt pozitív eseteket közvetlenül a kijelölt ellátóhelyre tudják szállítani. Így ott azonnal megkezdődhet a fertőzöttek szakszerű ellátása.

A vizsgálat során a PCR-teszthez hasonlóan ga­­rathámsejt-mintavételezés történik, majd reagensoldat és tesztcsík segítségével kapnak eredményt, amely a vírus antigénjének kimutatásán alapul. A teszt mindössze negyedóra alatt megmutatja az eredményt, így ez az új eljárásrend jelentősen, több nappal lerövidíti a középsúlyos és súlyos COVID-pozitív betegek gyógyításának megkezdését, mert nem kell várni a PCR-teszt eredményére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.