Közélet

Lázméréssel és gond nélkül indult reggel a tanítás

Lázméréssel és gond nélkül indult reggel a tanítás

2020. október 1., csütörtök
Lázméréssel és gond nélkül indult reggel a tanítás

Mint az Müller Cecília tiszti főorvos az operatív törzs korábbi sajtótájékoztatóján elmondta, amennyiben egy gyermek testhőmérséklete 37,8-nál magasabb az adott méréskor, akkor haza kell küldeni. A rendelkezés szerda reggel lépett életbe, Szegeden nem okozott gondot a bevezetése.

Több helyről is megerősített nformációink szerint a szegedi tanintézményekben sem volt fennakadás a kötelező testhőmérséklet-mérés miatt.

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában nem volt újdonság a reggeli lázmérés, mivel a tanév kezdete óta alkalmazzák ezt a protokollt-minden fennakadás nélkül. Rengeteg vita volt arról, a kormányt és a tiszti főorvost is támadták az intézkedés szükségessége miatt, viszont az iskola igazgatója egy nagyon fontos összefüggésre hívta fel a figyelmet.

- A legfontosabb, hogy üzenete van a szülő felé. Mivel tudják, hogy a gyermek csak láztalanul léphet be az iskolába, egészen biztosan megnézi a testhőmérsékletét indulás előtt, és ha gond van, akkor nem engedi el otthonról a gyereket

  • világított rá Dobi János.

Fotósunk, Sándor Judit az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában járt reggel.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.