Lázméréssel és gond nélkül indult reggel a tanítás

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A diákok és a szülők együttműködőek voltak, a szükséges eszközök megérkeztek.

Mint az Müller Cecília tiszti főorvos az operatív törzs korábbi sajtótájékoztatóján elmondta, amennyiben egy gyermek testhőmérséklete 37,8-nál magasabb az adott méréskor, akkor haza kell küldeni. A rendelkezés szerda reggel lépett életbe, Szegeden nem okozott gondot a bevezetése.

Több helyről is megerősített nformációink szerint a szegedi tanintézményekben sem volt fennakadás a kötelező testhőmérséklet-mérés miatt.

Az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában nem volt újdonság a reggeli lázmérés, mivel a tanév kezdete óta alkalmazzák ezt a protokollt-minden fennakadás nélkül. Rengeteg vita volt arról, a kormányt és a tiszti főorvost is támadták az intézkedés szükségessége miatt, viszont az iskola igazgatója egy nagyon fontos összefüggésre hívta fel a figyelmet.

– A legfontosabb, hogy üzenete van a szülő felé. Mivel tudják, hogy a gyermek csak láztalanul léphet be az iskolába, egészen biztosan megnézi a testhőmérsékletét indulás előtt, és ha gond van, akkor nem engedi el otthonról a gyereket

  • világított rá Dobi János.

Fotósunk, Sándor Judit az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában járt reggel.


Előző sztori

Idős asszonyt mentettek Domaszéken

Kormányinfó
Következő sztori

Oltási tervet dolgoz ki az operatív törzs