Kultúra

Nagy az érdeklődés a Vásárhelyi Őszi Tárlat iránt

Nagy az érdeklődés a Vásárhelyi Őszi Tárlat iránt

2020. szeptember 23., szerda
Nagy az érdeklődés a Vásárhelyi Őszi Tárlat iránt

Az immár 1954 óta töretlenül megrendezett Vásárhelyi Őszi Tárlat az idén a járványhelyzet miatt későbbre tolódik – a kiállítás november 22-én nyílik meg –, de ez sem szegte kedvét a hazai művésztársadalomnak, ugyanis a regisztráció szerint „rekord közeli”, 790 alkotással képviseltetik magukat a meghívásos és szabad beadású seregszemlék legjobb tulajdonságait ötvöző tárlaton. A Tornyai János Múzeum munkatársai a hét elején Budapesten gyűjtötték be az ország minden pontjáról érkező műveket, a következő négy napban, egészen szeptember 25-éig az Alföldi Galériában adódik lehetősége a művészeknek munkáik személyes leadására.

A tárlat otthonául szolgáló Kossuth téri kiállítóhely termeiben már rendszerezik az alkotásokat, hogy az október 8. és 10. között ülésező, héttagú zsűri minél átláthatóbban, minden műről egyedileg döntve jelölje ki a november végétől megtekinthető kiállítás anyagát. A kezdetek óta festészeti dominanciájú tárlatra idén is a legtöbb pályamű festmény kategóriában érkezett – az összes regisztrált alkotás több mint kétharmada –, de a jelentős számú grafikai és plasztikai művek mellett szerepelnek multimédia alkotások, és egyéb, más kategóriába be nem sorolható munkák is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.