Illegális bevándorlás

Két szerb embercsempész ellen emelnek vádat Szegeden

Két szerb embercsempész ellen emelnek vádat Szegeden

2020. szeptember 7., hétfő
Két szerb embercsempész ellen emelnek vádat Szegeden

A megalapozott gyanú szerint Kiszombor külterületén a rendőrség munkatársai járőrözés közben egy nyitott ajtókkal leállított, olasz honosságú személyautóra lettek figyelmesek. Mivel a közelben senkit nem találtak, kutatásba kezdtek, amelynek során nyolc fő, magát szír állampolgárnak valló, azonban sem személyazonosságát, sem Magyarországon tartózkodása jogszerűségét igazolni nem tudó migránst tartóztattak fel.

Ezt követően a kanálisban megbújva egy szerb férfit találtak, akinek ruházatából előkerült a kérdéses jármű indítókulcsa. Az ellenőrzés adatai alapján gyanú merült fel arra, is, hogy a sofőr mellett még egy személy is részt vett a cselekmény elkövetésében. A további kutatás során a rendőrség a másik gyanúsítottat is elfogta.

A járási ügyészség a társtettességben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelésére a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.