Két szerb embercsempész ellen emelnek vádat Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinak a letartóztatását, akik a múlt héten nyolc szír állampolgárt szállítottak volna Nyugat-Európába - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint Kiszombor külterületén a rendőrség munkatársai járőrözés közben egy nyitott ajtókkal leállított, olasz honosságú személyautóra lettek figyelmesek. Mivel a közelben senkit nem találtak, kutatásba kezdtek, amelynek során nyolc fő, magát szír állampolgárnak valló, azonban sem személyazonosságát, sem Magyarországon tartózkodása jogszerűségét igazolni nem tudó migránst tartóztattak fel.

Ezt követően a kanálisban megbújva egy szerb férfit találtak, akinek ruházatából előkerült a kérdéses jármű indítókulcsa. Az ellenőrzés adatai alapján gyanú merült fel arra, is, hogy a sofőr mellett még egy személy is részt vett a cselekmény elkövetésében. A további kutatás során a rendőrség a másik gyanúsítottat is elfogta.

A járási ügyészség a társtettességben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelésére a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte.

Előző sztori

Újabb öt oktatási intézményben rendeltek el szünetet

Következő sztori

Két kocsi karambolozott Apátfalva közelében

Legutóbbi hasonló cikkek