Helikopterből szórták a pénzt Szegeden, most beszednék a vállalkozóktól

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az önkormányzat sokszorosára emelte a vendéglátósok teraszhasználati díjait, hogy a bevételkiesést pótolják, eközben pedig súlyos milliókból rendeztek tűzijátékos légi parádét a rakparton.

Korponyai Ernő fideszes önkormányzati képviselő azt szeretné, hogy a vendéglátóhelyek közterület- és teraszhasználati díját függesszék fel az év végéig, illetve a víruskockázati tényező miatt biztosítsanak lehetőséget arra, hogy a teraszok területét megnövelhessék, hogy a másfél méteres távolságot be lehessen tartani.

Emlékeztetett: az önkormányzat tavaly sokszorosára emelte a közterületi-használati díjakat azzal a céllal, hogy a bevételkiesést pótolják. Elmondta, hogy a strandfürdőn is emelni akarják a teraszhasználati díjakat.

A képviselő úgy véli, ellentmondásos, hogy amíg a baloldali képviselők tiltakoztak az augusztus 20-i tűzijátékok ellen, addig a 30-40 millió forintból megrendezett légi parádén helikopterből tűzijátékoztak.  

Ne a szegedi vállalkozókat sarcolják, azokat támogatni kell, úgy, ahogy a kormány teszi. Ha pedig spórolni akarnak, akkor nem kellett volna a légi parádén a szegediek pénzét helikopterből szétszórni

– mondta lapunknak Korponyai.

A képviselő hozzátette, Botka László azt mondta, hogy azért tartották meg a grandiózus légi parádét, mert akkor nem volt olyan rossz a koronavírus-statisztika mint most. Korponyai emlékeztetett, hogy a koronavírus lappangási ideje két hét, így könnyen lehet, hogy most azért ilyen rossz a helyzet Szegeden, mert a tömegrendezvény járványgócot képezett.

Korábban megírtuk, hogy rizikós hazárdjáték volt megrendezni a légi parádét, ugyanis ezrek zsúfolódtak össze a Huszár Mátyás rakparton és esély sem volt a biztonságos távolság betartására.

Előző sztori

Átadó ünnepséget tartottak a Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban

Következő sztori

Kedvezően változott a járvány dinamikája