Sport

A pontszerzés reményében utazik Szolnokra a Szeged-Csanád GA

A pontszerzés reményében utazik Szolnokra a Szeged-Csanád GA

2020. szeptember 11., péntek
A pontszerzés reményében utazik Szolnokra a Szeged-Csanád GA

A Szeged-Csanád GA vezetőedzője a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, jót tett a csapatnak a Siófok elleni siker, amelyet pályafutása egyik legnagyobb győzelmének tart, ugyanis egy nagyon mély hullámvölgyből sikerült ezzel kilábalni.

Görcsoldó találat

–Személy szerint nagyon jó hatással volt rám a gól. Előtte is megvoltak a helyzeteim, de azokat sajnos nem tudtam értékesíteni. A legfontosabb, hogy három pontot tudtunk szerezni és végre elindulhattunk felfelé a tabellán – mondta Varga Szabolcs, a Siófok elleni győztes találat szerzője.

Dobos szót ejtett arról, hogy a válogatott szünet alatt szerették volna fizikálisan megfelelő állapotba hozni a játékosokat, de ezt a sérülések nem tették lehetővé, így néhány labdarúgó erőnléte még nem kielégítő.

Öt-hat játékos kidőlt a sorból a Siófok mérkőzés után, így az ő számukra az első hét a felépülést szolgálta. A többiekkel teljes értékű munkát végeztünk

– fogalmazott a tréner.

A kék-feketékre vasárnap Tisza-parti rangadó vár a Szolnok otthonában. Csábi József együttese eddig a bajnokság egyik meglepetéscsapata, ugyanis a tabella második helyén áll azonos pontszámmal az éllovas Debrecennel. Habár a Szolnok hét forduló alatt mindössze hat gólt kapott és hazai pályán százszázalékos mutatóval bír, Dobos Barna a pontszerzés reményében küldi csatába fiait.

–Szeretnénk meglepetést okozni. A felkészülés során játszottunk ellenük edzőmérkőzést, akkor sikerült őket idegenben legyőzni, de természetesen ezt nem lehet összehasonlítani egy bajnoki találkozóval.

A pontszerzés reményében utazunk Szolnokra, az első győztes meccsünk után folytatnánk a megkezdett utat

– fogalmazta meg elvárásait.

Megemlítette, hogy az összeszokottság és a csapategység terén előrébb jár a soron következő rivális.

Az alapjátékukat eredményesen alkalmazzák, ugyanakkor a Siófok ellen mi is megmutattuk, hogy egységes játékkal jó eredményt tudunk elérni. Minden játékosnak oda kell tennie magát, segítenie kell a társát és akkor elérhetjük a célunkat

– fejtette ki álláspontját.

Jót tett a szünet

–Óriási lökést adhat az első győzelmünk. Jól jött a szünet, mert így jobban fel tudtunk készülni a Szolnok elleni találkozóra. Mindig az aktuális mérkőzésre fókuszálunk – mondta a sajtótájékoztatón Aleksandar Jovanovic, a szegediek középpályása.

A Szeged-Csanád GA a harmadosztályú VLS Veszprémet kapta a MOL Magyar kupában. Dobos Barna úgy véli, nem volt túl szerencsés a sorsolás, hiszen megyei csapatot is kaphattak volna.

–A Veszprém jól szerepel eddig a bajnokságban, igaz, a koronavírus miatt elmaradt egy mérkőzésük. A honlapjuk szerint egy fertőzöttet regisztráltak, a többieket még tesztelik. Mindig a soron következő mérkőzésekre koncentrálunk, a Gyirmót elleni meccs után lehet a Veszprémről beszélgetni – összegezte gondolatait a tréner.


NB II-es csapatot fogad a Makó és az SZVSE


A csütörtöki Magya kupa-sorsoláson a többi Csongrád-Csanád megyei együttes is ellenfelet kapott. A Hódmezővásárhelyi FC a Győr-Moson-Sopron megyei Abdához látogat, a Mórahalom a harmadosztályú Gyöngyöst fogadja. A Makó és az SZVSE egyaránt NB II-es együttessel mérkőzhet: a hagymavárosiak a Pécsi MFC-t, míg a vasutasok a Szombathelyi Haladást láthatják vendégül a legjobb 128 csapat között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.