A pontszerzés reményében utazik Szolnokra a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyolc nap alatt három mérkőzés vár a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgócsapatára: vasárnap Szolnokra látogatnak, szerdán a Gyirmótot látják vendégül, jövő hétvégén pedig a Veszprém ellen szerepelnek a MOL Magyar kupában. Dobos Barna a Tisza-parti rangadón pontszerzésben reménykedik.

A Szeged-Csanád GA vezetőedzője a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, jót tett a csapatnak a Siófok elleni siker, amelyet pályafutása egyik legnagyobb győzelmének tart, ugyanis egy nagyon mély hullámvölgyből sikerült ezzel kilábalni.

Görcsoldó találat

–Személy szerint nagyon jó hatással volt rám a gól. Előtte is megvoltak a helyzeteim, de azokat sajnos nem tudtam értékesíteni. A legfontosabb, hogy három pontot tudtunk szerezni és végre elindulhattunk felfelé a tabellán – mondta Varga Szabolcs, a Siófok elleni győztes találat szerzője.

Dobos szót ejtett arról, hogy a válogatott szünet alatt szerették volna fizikálisan megfelelő állapotba hozni a játékosokat, de ezt a sérülések nem tették lehetővé, így néhány labdarúgó erőnléte még nem kielégítő.

Öt-hat játékos kidőlt a sorból a Siófok mérkőzés után, így az ő számukra az első hét a felépülést szolgálta. A többiekkel teljes értékű munkát végeztünk

– fogalmazott a tréner.

A kék-feketékre vasárnap Tisza-parti rangadó vár a Szolnok otthonában. Csábi József együttese eddig a bajnokság egyik meglepetéscsapata, ugyanis a tabella második helyén áll azonos pontszámmal az éllovas Debrecennel. Habár a Szolnok hét forduló alatt mindössze hat gólt kapott és hazai pályán százszázalékos mutatóval bír, Dobos Barna a pontszerzés reményében küldi csatába fiait.

–Szeretnénk meglepetést okozni. A felkészülés során játszottunk ellenük edzőmérkőzést, akkor sikerült őket idegenben legyőzni, de természetesen ezt nem lehet összehasonlítani egy bajnoki találkozóval.

A pontszerzés reményében utazunk Szolnokra, az első győztes meccsünk után folytatnánk a megkezdett utat

– fogalmazta meg elvárásait.

Megemlítette, hogy az összeszokottság és a csapategység terén előrébb jár a soron következő rivális.

Az alapjátékukat eredményesen alkalmazzák, ugyanakkor a Siófok ellen mi is megmutattuk, hogy egységes játékkal jó eredményt tudunk elérni. Minden játékosnak oda kell tennie magát, segítenie kell a társát és akkor elérhetjük a célunkat

– fejtette ki álláspontját.

Jót tett a szünet

–Óriási lökést adhat az első győzelmünk. Jól jött a szünet, mert így jobban fel tudtunk készülni a Szolnok elleni találkozóra. Mindig az aktuális mérkőzésre fókuszálunk – mondta a sajtótájékoztatón Aleksandar Jovanovic, a szegediek középpályása.

A Szeged-Csanád GA a harmadosztályú VLS Veszprémet kapta a MOL Magyar kupában. Dobos Barna úgy véli, nem volt túl szerencsés a sorsolás, hiszen megyei csapatot is kaphattak volna.

–A Veszprém jól szerepel eddig a bajnokságban, igaz, a koronavírus miatt elmaradt egy mérkőzésük. A honlapjuk szerint egy fertőzöttet regisztráltak, a többieket még tesztelik. Mindig a soron következő mérkőzésekre koncentrálunk, a Gyirmót elleni meccs után lehet a Veszprémről beszélgetni – összegezte gondolatait a tréner.


NB II-es csapatot fogad a Makó és az SZVSE


A csütörtöki Magya kupa-sorsoláson a többi Csongrád-Csanád megyei együttes is ellenfelet kapott. A Hódmezővásárhelyi FC a Győr-Moson-Sopron megyei Abdához látogat, a Mórahalom a harmadosztályú Gyöngyöst fogadja. A Makó és az SZVSE egyaránt NB II-es együttessel mérkőzhet: a hagymavárosiak a Pécsi MFC-t, míg a vasutasok a Szombathelyi Haladást láthatják vendégül a legjobb 128 csapat között.

Előző sztori

Újabb tizennyolc fertőzöttet találtak Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Fontos kormánydöntések születtek a vírus elleni védekezésben

Legutóbbi hasonló cikkek