Meteor

Zivatarokkal enyhülés érkezik, de a hét második felében ismét meleg lesz

Zivatarokkal enyhülés érkezik, de a hét második felében ismét meleg lesz

2020. augusztus 2., vasárnap
Zivatarokkal enyhülés érkezik, de a hét második felében ismét meleg lesz

A hét elején zivatarokkal enyhülés érkezik, de a hét második felében ismét napsütéses idő és 30 Celsius-fok körüli meleg várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn északnyugaton többnyire erősen, másutt változóan felhős lesz az ég. Eleinte az ország északnyugati felén elszórtan, majd délutántól többfelé, másutt néhol alakul ki zápor, zivatar, de a Tiszántúlon csapadék nem várható. Több helyen megerősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél. Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére, a felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Somogy és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ugyanakkor Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna megyére a hőség miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést. Hétfőn a leghidegebb órákban általában 12-18 fok lesz, északkeleten néhol hűvösebb, északnyugaton melegebb is lehet. Napközben 26-34 fokig melegszik a levegő, délen lesz a melegebb. Kedden a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé várható záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. Megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 11-20, a maximumhőmérséklet a Dunántúlon 20-26, délkeleten, keleten 26-32 fok között valószínű. Szerdán is sokfelé lesz eső, zápor, zivatar, erős, viharos széllel. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-19, a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 19-25, a keleti tájakon 26-29 fok között várható. Csütörtökön eleinte főleg nyugaton, délnyugaton várható több helyen záporeső, zivatar, délutántól néhol valószínű zápor. A szél élénk, néhol erős, zivatarban viharos lehet. A leghidegebb órákban 11-19 fok lesz. Napközben 26-31 fokig melegszik a levegő. Pénteken, szombaton és vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de helyenként előfordulhat futó zápor. A minimumok pénteken 13-19, szombaton és vasárnap 15-21 fok között alakulnak. Napközben pénteken 27-32, szombaton 28-33, vasárnap 27-32 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.