Közélet

Állami gondozottaknak szerveznek focitornát Szegeden

Állami gondozottaknak szerveznek focitornát Szegeden

2020. július 30., csütörtök
Állami gondozottaknak szerveznek focitornát Szegeden

Állami gondoskodásban élő gyerekeknek rendez országos labdarúgótornát Szegeden a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány.

Szombaton 41 csapatban összesen 450 gyermek- és lakásotthonokban, illetve nevelőszülőknél élő fiatal küzd majd az elsőségért a Szent Gellért Fórum pályáin. A résztvevők szerte az országból érkeznek a Tisza parti városba, nemcsak a Szent Ágota feladatellátásához tartozó nyolc megye területéről, hanem más, katolikus fenntartású intézményekből is. A szervezetben sokéves hagyománya van a labdarúgó-mérkőzéseknek, ám az országos focitornájukat először hozzák Szegedre. A rendezvényt Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója nyitja meg. Az első mérkőzés kezdőrúgását Szántai Levente kapus végzi el, aki 112-szer szerepelt bajnoki mérkőzésen a Szeged–Csanád Grosics Akadémia felnőttcsapatában, jelenleg pszichológusként dolgozik az utánpótláscsapatoknál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.