//

Már készül a Szegedi Pinceszínház az őszi Várjátékokra

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Pinceszínház fesztiválját, a 18 éves Várjátékokat – a járványhelyzet miatt – ősz elején tartják, a rendezvénysorozat Szegedi Vízi Színház néven a Tisza-partra költözik. Ennek keretében Szabó Magda ifjúsági darabját, az Abigélt állítják színpadra, amelynek próbafolyamata már javában zajlik.

A pandémiás helyzet a szereplőválogatást az online térbe helyezte, így rövid videókkal neveztek a fiatalok a megmérettetésre. – Ugyanis az előadásunk érdekessége az, hogy nemcsak felnőtt színészekkel, hanem a műben eredetileg is szereplő 13–16 éves fiatalokkal állítjuk színpadra Pozsgai Zsolt prózai darabját – fogalmazott Kancsár Orsolya, a Szegedi Pinceszínház igazgatója.

– Több mint 40-en jelentkeztek az online castingra, amely kiválóan működik egészen addig, amíg nem válik nélkülözhetetlenné az interakció. A rendezői instrukciókra való reakciókészség elég fontos alapja egy színész kiválasztásának – kezdte Janik László, az előadás rendezője. – Nem csupán tehetséges és ügyes lányokat kerestünk, hanem egymáshoz illő, mégis különböző karaktereket, akik mind a rendezői instrukciókhoz, mind a partnerek reakcióihoz tudnak igazodni. Megfelelő technikai háttérrel talán még ez is tesztelhető lett volna az online térben, és nem is tehettünk volna mást, ha nem szűnik meg a vészhelyzet. Így azonban szerencsésebbnek találtuk a válogatás utolsó fordulóját egy “élő” tréning keretében lebonyolítani.

Előző sztori

Motorossal ütközött egy kisteherautó Kiszombor közelében

Következő sztori

Demográfiai sikertörténet az idei első félév Magyarországon

Legutóbbi hasonló cikkek