Közélet

Már készül a Szegedi Pinceszínház az őszi Várjátékokra

Már készül a Szegedi Pinceszínház az őszi Várjátékokra

2020. augusztus 12., szerda
Már készül a Szegedi Pinceszínház az őszi Várjátékokra

A Szegedi Pinceszínház fesztiválját, a 18 éves Várjátékokat – a járványhelyzet miatt – ősz elején tartják, a rendezvénysorozat Szegedi Vízi Színház néven a Tisza-partra költözik. Ennek keretében Szabó Magda ifjúsági darabját, az Abigélt állítják színpadra, amelynek próbafolyamata már javában zajlik.

A pandémiás helyzet a szereplőválogatást az online térbe helyezte, így rövid videókkal neveztek a fiatalok a megmérettetésre. – Ugyanis az előadásunk érdekessége az, hogy nemcsak felnőtt színészekkel, hanem a műben eredetileg is szereplő 13–16 éves fiatalokkal állítjuk színpadra Pozsgai Zsolt prózai darabját – fogalmazott Kancsár Orsolya, a Szegedi Pinceszínház igazgatója. – Több mint 40-en jelentkeztek az online castingra, amely kiválóan működik egészen addig, amíg nem válik nélkülözhetetlenné az interakció. A rendezői instrukciókra való reakciókészség elég fontos alapja egy színész kiválasztásának – kezdte Janik László, az előadás rendezője. – Nem csupán tehetséges és ügyes lányokat kerestünk, hanem egymáshoz illő, mégis különböző karaktereket, akik mind a rendezői instrukciókhoz, mind a partnerek reakcióihoz tudnak igazodni. Megfelelő technikai háttérrel talán még ez is tesztelhető lett volna az online térben, és nem is tehettünk volna mást, ha nem szűnik meg a vészhelyzet. Így azonban szerencsésebbnek találtuk a válogatás utolsó fordulóját egy "élő" tréning keretében lebonyolítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.