//

Bosszúból akarta ismerősükre gyújtani a kunyhóját két férfi Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival és társával szemben, akik 2018 őszén, ittas állapotban egy korábbi barátjukat akarták megleckéztetni – közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlottak és a sértett régebb óta ismerték egymást, barátságban is voltak, ami azonban 2018 tavaszára megromlott. Még ugyanazon év őszén vádlottak ittas állapotban felháborodtak volt barátjuk egy SMS-üzenetén és elhatározták, hogy elkapják és amikor otthon van, rágyújtják a házát. Ebből a célból magukhoz vettek egy doboz hígítót, majd biciklivel a Szeged külterületén lévő, sértett által használt kunyhóhoz mentek.

A sértett ugyanis az ártéri erdőben lakott, a saját maga által készített fából, pozdorjából épített és fóliával borított ingatlanban. Az egyébként önkormányzati tulajdonban lévő földterületen több éve létesített építményt a sértett pozdorja lapokkal körbe is kerítette és zárta is.

A vádlottak röviddel éjjel 11 óra körül értek az ingatlanhoz, amelynek kerítéskapuját berúgták, majd a hígítót a kunyhó bejáratára locsolták és elővettek egy öngyújtót, hogy azt meggyújtsák.

A késői időpontra figyelemmel a vádlottak arra számítottak, hogy a sértett már alszik, de még mielőtt az öngyújtót használták volna, észrevették, hogy a kunyhóból fény szűrődik ki. Erre a vádlottak az ajtót rángatni kezdték, amelyet a sértett édesanyja nyitott ki és közölte, hogy a fia nincs otthon. A vádlottak ekkor közölték a nővel, hogy „szerencséd van mama, hogy te vagy és nem a fiad, különben lángolna az egész bódé”.

A vádlottak a sértett édesanyjával felhívatták fiát és közölték, hogy menjen haza, beszélni akarnak vele. A telefonhívást követően a sértett nem mert hazamenni, értesítette a rendőrséget, míg az őt váró vádlottak magukhoz vettek egy baltát, hogy eredeti szándékuknak megfelelően végezzenek a sértettel. A rendőrök a vádlottakat a töltésen tetten érték, előállították és őrizetbe vették, megakadályozva így a bűncselekmény elkövetését.

A főügyészség a vádlottakkal szemben emberölés előkészületének bűntette és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Nincs új fertőzött Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Egyre súlyosabb a járványhelyzet Vajdaságban

Legutóbbi hasonló cikkek