Sport

Szegedi csapat tarolt a túraautó-bajnokság sepangi futamán

Szegedi csapat tarolt a túraautó-bajnokság sepangi futamán

2020. június 16., kedd
Szegedi csapat tarolt a túraautó-bajnokság sepangi futamán

A PC Trade Systems három autója végzett az első három helyen a WTCR-autóknak rendezett hétvégi, sepangi futamán. A hír még akkor is jól hangzik, ha mellétesszük, hogy mindezt a Hungaroring e-sport bajnokság keretein belül érte el a szegedi cég versenycsapata.

– Hosszú ideje kapcsolatban vagyunk Michelisz Norbival és csapatával, a M1RA-val. Nem csak az e-sportban, de a valós versenyeken is eszközökkel, szoftverekkel adunk technológiai segítséget a csapatnak – mondta lapunk kérdésre Tóth Gábor, a PC Trade Systems ügyvezető igazgatója. A Hungaroring támogatásával indított versenysorozat áprilisban indult, a PC Trade mint támogató több autót is "kapott" fellogózva és a cég színeire festve.

https://www.facebook.com/michelisz.norbert/videos/1668085606663533 – Nemcsak emiatt érezzük sajátunknak az istállót, hanem a három versenyző miatt is. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy három olyan versenyzőnk van, akik eredményeiknek köszönhetően kvalifikáció nélkül indulhatnak a futamokon, és így folyamatosan a mi csapatunk színeiben mehetnek, de az, hogy ők kerültek hozzánk, véletlen volt —árulta el Tóth Gábor a csapatépítés hátterét. A három versenyzővel: Csincsik Marcellal, Pinczés Ádámmal és Barna Martinnal is felvette a kapcsolatot a PC Trade Systems, rendszeresen kommunikálnak, sőt, a futamgyőzelem után 1-1 pólót is kaptak a cég logójával ellátva – akárcsak a "nagyok" a valós versenyeken.Az öt fordulóból álló Hungaroring e-sport bajnokság online szezonnal egyébként kivételes lehetőséget kínálnak az indulóknak. A fődíj egy teljes idényre szóló versenyzési lehetőség a M1RA-csapatban egy magyar vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben.

A koronavírus-járvány miatt teljesen leállt a sportélet is. A technológia segítségével azonban hétről hétre izgalmas futamokat lehetett nyomon követni a televíziókban az e-sport világából. A Forma–1-es e-sport futamokon például a jelenlegi pilóták is előszeretettel versenyeztek, de egyéb sztársportolók is rajthoz álltak. – Őrületes erővel és lendülettel tör utat magának az e-sport, amit az elmúlt hónapok csak megerősítettek. Ha valaki leül és elkezdi nézni, akár a Hungaroring e-sport bajnokságot, szinte észre sem veszi, hogy nem valódi autókat lát a képernyőn, annyira élethűek. Nem csak támogatjuk, de népszerűsítjük és megmutatjuk az e-sport előnyeit és legfrissebb újdonságait, így ha a vírushelyzet engedi, az általunk szervezettSzeBIT-en, azaz Szeged Business & IT konferencián, ősz végén főszerepet kap majd ez a téma –árulta el Tóth Gábor.

   

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.