Hírzóna

Lopott német autóval füleltek le egy neppert Röszkén

Lopott német autóval füleltek le egy neppert Röszkén

2020. június 28., vasárnap
Lopott német autóval füleltek le egy neppert Röszkén

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyen. A sofőr hamis okmányokkal akarta igazolni magát, ezért közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Egy külföldi férfi jelentkezett kilépésre június 27-én 16 óra 30 perckor egy német honosságú Volkswagen T-Roc típusú személyautó vezetőjeként a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az általa átadott horvát személyi igazolvány, valamint vezetői engedély hamis. Az egyenruhások az adattári ellenőrzés során megállapították továbbá, hogy a jármű szerepel a körözési rendszerben, azt a német hatóságok keresik. A gépkocsi vezetőjét előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A magyar rendőrök a 10 millió forint értékű gépkocsit lefoglalták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.