Sport

Jelentős összefogás indult a Dél-Alföld labdarúgásáért

Jelentős összefogás indult a Dél-Alföld labdarúgásáért

2020. június 24., szerda
Jelentős összefogás indult a Dél-Alföld labdarúgásáért

Öt klub összefogásával indult el az a kezdeményezés, amelynek célja, hogy eredményesebbé tegye a dél-alföldi régió labdarúgását.

Együttműködési szerződést kötött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az Algyői SK, a Foliaplast Bordány SK, a Hódmezővásárhelyi FC és a DAFC. A résztvevők rövid távon az utánpótlás erősödését, hosszabb távon pedig a régió felnőtt-labdarúgásának fejlődését is remélik a programtól. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) célkitűzései között szerepel az utánpótlás-nevelés fejlesztése. Ennek szellemében a korábbi 45 MLSZ Alközpontból 32 tehetségközpontot hozott létre a szövetség. A Szeged-Csanád GA a szűkítés után is fontos szerepet kapott: bekerült a tehetségközpontok közé. Ebbe az irányzatba illeszkedik az a ma aláírt együttműködés, amely a Szeged-Csanád Grosics Akadémia koordinálásával indul meg idén nyáron.

Az együttműködés főbb pontjai:

  • Közös utánpótlás-nevelési koncepció az edzések módszertanában és tervezésében
  • Kétirányú játékosmozgás a klubok között, hogy minden labdarúgó a saját szintjének leginkább megfelelő csapatban és bajnokságban játszhasson
  • Közös, belső edzőképzések
  • Közös tornák lebonyolítása
  • U19 korosztálytól a tehetséges játékosok integrálása a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőttcsapatába vagy a partneregyesületek valamelyikébe
  • Közös részvétel európai uniós és hazai projektekben

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.