Jelentős összefogás indult a Dél-Alföld labdarúgásáért

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt klub összefogásával indult el az a kezdeményezés, amelynek célja, hogy eredményesebbé tegye a dél-alföldi régió labdarúgását.

Együttműködési szerződést kötött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az Algyői SK, a Foliaplast Bordány SK, a Hódmezővásárhelyi FC és a DAFC. A résztvevők rövid távon az utánpótlás erősödését, hosszabb távon pedig a régió felnőtt-labdarúgásának fejlődését is remélik a programtól. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) célkitűzései között szerepel az utánpótlás-nevelés fejlesztése. Ennek szellemében a korábbi 45 MLSZ Alközpontból 32 tehetségközpontot hozott létre a szövetség. A Szeged-Csanád GA a szűkítés után is fontos szerepet kapott: bekerült a tehetségközpontok közé.

Ebbe az irányzatba illeszkedik az a ma aláírt együttműködés, amely a Szeged-Csanád Grosics Akadémia koordinálásával indul meg idén nyáron.

Az együttműködés főbb pontjai:

  • Közös utánpótlás-nevelési koncepció az edzések módszertanában és tervezésében
  • Kétirányú játékosmozgás a klubok között, hogy minden labdarúgó a saját szintjének leginkább megfelelő csapatban és bajnokságban játszhasson
  • Közös, belső edzőképzések
  • Közös tornák lebonyolítása
  • U19 korosztálytól a tehetséges játékosok integrálása a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőttcsapatába vagy a partneregyesületek valamelyikébe
  • Közös részvétel európai uniós és hazai projektekben

 

Előző sztori

Szent Iván-nap: emlékfotókon a régmúlt

Következő sztori

Rossz helyen bandukolt 27 migráns Ásotthalomnál

Legutóbbi hasonló cikkek