Kultúra

Fellendíti Szeged turizmusát a járvány után a Szabadtéri

Fellendíti Szeged turizmusát a járvány után a Szabadtéri

2020. június 24., szerda
Fellendíti Szeged turizmusát a járvány után a Szabadtéri

Turizmusélénkítő csomagot állított össze a négy legjelentősebb szegedi szállodával összefogva a Szabadtéri Játékok. A szegedi idegenforgalom egyik bástyájának számító fesztivál a járványhelyzet után ingyenessé tette két előadását a Dóm téren, a produkciókra szóló belépők csaknem felét pedig a Szegedre érkező szállodai vendégek számára biztosítja.

Bár idén a járványhelyzet miatt elmaradnak a nagyszabású, sok tízezer vendéget Szegedre vonzó Dóm téri előadások, a Szabadtéri vezetői mindent megtesznek, hogy hozzájáruljanak Szeged idegenforgalmának újraindításáért. Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatója elmondta: a Játékok megalapításának egyik célja a kulturális misszión kívül a város identitásának meghatározása és turisztikai fellendítése. – A kulturális fogyasztásra érkező tömegek költése nyaranta több mint félmilliárd forint Szegeden, bízunk benne, hogy mostani vállalásunkkal hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy ismét pezsgő élet legyen a városban. Ebben a Novotel Hotel, az Art Hotel, a Hunguest Hotel Forrás Szeged, a Mátrix és City Hotel, valamint a Szeged Tourinform lesz partnerünk, akikkel már hosszú évekre visszanyúló kapcsolatunk van – fogalmazott.

Hozzátette: ezt a küldetést teljesíteni csak széles gesztusokkal lehet. Mivel a szállodák többsége most éledezik a járvány után, ezért a legnagyobb szegedi hoteleknek több száz jegyet biztosítanak a Dóm téri ingyenes előadásokra. Az intézmények a belépőket a vendégeik között oszthatják majd szét, így a szállodai éjszaka árával együtt egy felejthetetlen szabadtéri estét is nyújthatnak a városba érkezőknek.

Természetesen a szegediek jelenléte is nagyon fontos a fesztivál számára, így a belépők másik felét a városi lakosoknak biztosítják. Július elsejétől – a készlet erejéig – szegedi lakcímkártya felmutatásával bárki átveheti az Ajándékkoncert vagy az Akárki című színjátékra szóló belépőjét a REÖK-ben található jegyirodában. A korábbi évekhez hasonlóan a szabadtéri jegyekkel a kultúrpalota aktuális kiállítása is ingyenes a látogatók számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.