//

Sokat tudunk a vírusról, de még nem eleget – videó!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Már több mint 5 millió az igazolt fertőzöttek száma a világon, sokan vannak azonban, akik szinte tünetmentesen vészelték át a vírust, így a pontos szám ismeretlen. Továbbra is kérdéses, hogy milyen nyár és ősz előtt állunk. Többek között erről is beszélt Dr. Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

A virológus a lazításokról elmondta, hogy lehet számítani valamikor arra, hogy a betegek száma növekedni fog, azonban ez nagyon sok összetevőtől függ, így előre lehetetlen megjósolni, hogy ez mikorra várható. Előnyünk azonban, hogy már ismerjük a kihívást és tudjuk, hogyan kell kezelni a helyzetet. A nyári melegről és az UV-sugárzásról a szakértő elmondta, hogy valóban hamarabb inaktiválódik ilyen körülmények között a vírus.

A vírus megismerésének szakaszáról Dr. Kemenesi Gábor közölte, hogy sokat tudunk, de nem eleget. Jelen helyzetben a kutatásnak prioritási területei vannak, amelyeken jól állnak a kutatók, gyűlnek az ismeretanyagok, azonban egy vírus megismerése évtizedeket is felölelhet.

Arról, hogy mikorra várható vakcina a virológus a jövő évet valószínűsítette, jelenleg 12 vakcina is tudományos fázisban van.

Előző sztori

Izlandon folytatja kölcsönben a MOL-Pick Szeged fiatal kapusa

Következő sztori

Újabb három áldozat, Csongrádot elkerüli a fertőzés

Legutóbbi hasonló cikkek