Közélet

Sokat tudunk a vírusról, de még nem eleget - videó!

Sokat tudunk a vírusról, de még nem eleget - videó!

2020. május 22., péntek
Sokat tudunk a vírusról, de még nem eleget - videó!
Már több mint 5 millió az igazolt fertőzöttek száma a világon, sokan vannak azonban, akik szinte tünetmentesen vészelték át a vírust, így a pontos szám ismeretlen. Továbbra is kérdéses, hogy milyen nyár és ősz előtt állunk. Többek között erről is beszélt Dr. Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

A virológus a lazításokról elmondta, hogy lehet számítani valamikor arra, hogy a betegek száma növekedni fog, azonban ez nagyon sok összetevőtől függ, így előre lehetetlen megjósolni, hogy ez mikorra várható. Előnyünk azonban, hogy már ismerjük a kihívást és tudjuk, hogyan kell kezelni a helyzetet. A nyári melegről és az UV-sugárzásról a szakértő elmondta, hogy valóban hamarabb inaktiválódik ilyen körülmények között a vírus. A vírus megismerésének szakaszáról Dr. Kemenesi Gábor közölte, hogy sokat tudunk, de nem eleget. Jelen helyzetben a kutatásnak prioritási területei vannak, amelyeken jól állnak a kutatók, gyűlnek az ismeretanyagok, azonban egy vírus megismerése évtizedeket is felölelhet. Arról, hogy mikorra várható vakcina a virológus a jövő évet valószínűsítette, jelenleg 12 vakcina is tudományos fázisban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.