Egészség

Jól működnek a szegedi lélegeztetőgépek

Jól működnek a szegedi lélegeztetőgépek

2020. május 18., hétfő
Jól működnek a szegedi lélegeztetőgépek

Bár a sajtóban olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy használhatatlan lélegeztetőgépek érkeztek Szegedre, az SZTE szerint a négy hazai orvosképző egyetem által az ITM támogatásával megvalósított eszközbeszerzés maradéktalanul megfelel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megújult ajánlásának, amely a koronavírusos betegek esetében inkább a non-invazív ellátást javasolja.

Az SZTE közleménye szerint az ehhez szükséges készülékek abban segítik a szakembereket, hogy minél inkább elodázzák, lehetőség szerint teljesen megelőzzék az invazív lélegeztetést. A non-invazív eszközök a lélegeztető gépről lekerült betegek utógondozásában is hasznosulnak. Az egyetemek az 56 non-invazív eszköz mellett közel háromszor annyi, 140 invazív lélegeztetőgépet is kaptak a legsúlyosabb állapotú fertőzöttek kezeléséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.