Egyetem

Szegeden is több ezer hallgató kaphat diplomát nyelvvizsga nélkül

Szegeden is több ezer hallgató kaphat diplomát nyelvvizsga nélkül

2020. április 16., csütörtök
Szegeden is több ezer hallgató kaphat diplomát nyelvvizsga nélkül

A szegedi egyetem valamennyi hallgatója, aki augusztus végéig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz, megkapja az oklevelét a nyelvvizsga-kötelezettség teljesítése nélkül. A rendelkezés több ezer hallgatót érinthet - írja a Délmagyar.

A gazdaságvédelmi akcióterv munkahely-teremtési programjának részeként 75 ezer diákot mentesítenek a nyelvvizsga kötelezettség alól, hiszen a gazdaságnak szüksége lesz a diplomás munkavállalókra – jelentette be a múlt héten Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. A nyelvvizsgamentesség azonban nem csak rájuk vonatkozik, minden hallgatót érint, aki augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett vagy tesz.

Mindenki átveheti, aki záróvizsgázott

– Ez a rendelkezés a Szegedi Tudományegyetemen több ezer hallgatót érint. Valamennyi, korábbi főiskolai, egyetemi, alap- és mesterképzés, szakirányú továbbképzés volt hallgatója, aki augusztus végéig záróvizsgát tesz, megkapja az oklevelét, a képzési követelményekben előírt nyelvvizsga-kötelezettség teljesítése nélkül – tájékoztatta lapunkat az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.