Sport

Kihagyhatja a későbbre halasztott olimpiát Márton Anita

Kihagyhatja a későbbre halasztott olimpiát Márton Anita

2020. április 1., szerda
Kihagyhatja a későbbre halasztott olimpiát Márton Anita

Márton Anita még nem döntötte el, hogy felkészül-e a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

A fedett pályás világbajnok, olimpiai bronzérmes súlylökő a Kossuth Rádiónak elmondta, férjével családalapítást terveznek, ezért egyelőre bizonytalan, hogy nekivág-e az újabb másfél éves felkészülésnek. „Nem titkolt szándékom volt, hogy az idei év után abbahagyom vagy szüneteltetem a karrieremet és családot alapítunk a férjemmel.

Még nem döntöttünk, hiszen ez számomra egy újabb másfél éves felkészülést jelentene, és utána tudnánk ezen újra gondolkodni”

– fogalmazott a 31 éves atléta. A hosszú sérülés után visszatért atléta szerint most több sporttársa is nehéz döntés előtt áll, hiszen a versenyek elmaradása miatt nem könnyű motivációt találni, a szünet után ugyanakkor az újrakezdés nehéz. „Szerintem nagyon sokan gondolkodnak azon, hogy hogyan tovább, esetleg pihennek egy kicsit, kihagyják ezt az évet és valamikor elkezdenek majd egy új felkészülést, új alapozást. De ez nem egyszerű, én a sérülés miatt tudom, hogy milyen visszatérni egy leengedett állapotból. Nagyon sok idő és kemény munka kell hozzá, viszont rövid távú célok nélkül nehéz tovább dolgozni.” Márton Anita hozzátette, a jövő évre felkészülni azért sem egyszerű, mert ha minden idén elhalasztott viadalt jövőre pótolnak, akkor öt világversenyt – fedett pályás Eb, fedett pályás vb, szabadtéri Eb, szabadtéri vb és olimpia – kell belesűríteni a naptárba, mindegyikre felkészülten érkezni pedig még nehezebb lenne. „Fontos a formaidőzítés, ez évente kettő szokott lenni számomra, ebben az esetben viszont el kellene dönteni, hogy ezek közül melyik versenyeket áldoznánk fel eredményesség szempontjából. Szabadtéren az olimpia lesz a legfontosabb, a többi versenyen nem fogunk tudni olyan jól teljesíteni, az én esetemben ez akár másfél métert is jelenthet eredményileg.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.