Közélet

Élőben veszett össze Ujhelyi és Deutsch az ATV-ben

Élőben veszett össze Ujhelyi és Deutsch az ATV-ben

2020. április 1., szerda
Élőben veszett össze Ujhelyi és Deutsch az ATV-ben

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában vitázott Deutsch Tamás fideszes és Ujhelyi István szocialista EP-képviselő arról, adott-e Brüsszel forrásokat a járvány elleni védekezésre.

Ujhelyi István néhány nappal ezelőtt azt mondta: hogy miközben

Magyarország közel kétezer milliárd forintnyi támogatásra számíthat a koronavírus kapcsán megnyitott európai mentőcsomagból,

addig más tagországok ennél szerényebben kerettel számolhatnak. Ehhez képest kedd este az Egyenes beszéd című műsorban ez a párbeszéd hangzott el: Rónai Egon: Ez a kétezer milliárd akkor az Ön véleménye szerint sincs abban a formában, mint ahogy az gyakran elhangzik az ellenzék részéről? Tehát nem az történik, hogy Brüsszel adott kettőezer milliárd forintot Magyarországnak a védekezésre.

Ujhelyi István: Mi nem ezt mondjuk.

Majd hosszasan magyarázza, hogy ő hogyan is értette korábbi gondolatait. Ennek lényege, hogy vannak olyan források is, amelyekre a magyar költségvetés nem számíthatott volna, és vannak olyanok, amit Brüsszel felszabadított. Az MSZP EP-képviselőjeszerint 520 milliárd forintnyi pluszforrás áll rendelkezésre. Ami végül is nem pluszforrás. Ezt a pénzt az Unió fejlesztési forrásként adta Magyarországnak, azaz nem a koronavírus elleni védekezésre.

Vagyis uniós fejlesztési forrásokon kívül Magyarország számára egyetlen extra forrás nem érkezett a koronavírus, illetve a járvány okozta gazdasági problémák visszaszorítására.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott a műsorban, hogy olyan állítások fogalmazódnak meg az ellenzék részéről, amelyeknek nincs köze a valósághoz.

A videót itt tudja megnézni

, a legfontosabb rész 11 perc 20 másodpercnél kezdődik.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.