Közélet

2500 munkahelyet hoz létre egy dél-koreai cég Magyarországon

2500 munkahelyet hoz létre egy dél-koreai cég Magyarországon

2020. április 6., hétfő
2500 munkahelyet hoz létre egy dél-koreai cég Magyarországon
A dél-koreai SK Innovation, amely eddig 177,5 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és 750 magyar embernek ad munkát, az Origo értesülései alapján most újabbnagyberuházást fog végrehajtani, 238,5 milliárd értékben. Az elektromos járművekbe akkumulátorokat gyártó cég két magyarországi gyárának együttes értéke 416 milliárd forint lesz, és összesen 2500 embert fog foglalkoztatni. Az Origónak a nagyberuházásról szóló információit megerősítette a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára, Menczer Tamás.

A kormány mindent megtesz a magyar emberek egészségének megvédése érdekében, ezzel párhuzamosan pedig azért dolgozik, hogy minél kevesebben veszítsék el a munkahelyüket a koronavírus miatt, illetve a későbbiekben a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben sikerüljön munkát találni.

Ennek egyik kulcsa, hogy Magyarország a jövőben is a befektetők egyik legkedveltebb helyszíne maradjon.

A befektetések a jövőben is munkahelyeket és megélhetést jelentenek majd számos magyar családnak. A magyar emberek büszkék és tehetségesek,

nem segélyből akarnak élni, hanem munkából, a beruházások támogatásával a kormány ebben nyújt segítséget.

Az egyik kiemelt beruházó hazánkban a dél-koreai SK Innovation, a cég eddig 177,5 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, első, Komárom melletti gyárában 750 főt foglalkoztat. Az Origo értesülései alapján, szintén Komárom mellett,

2019 februárja óta zajlik a dél-koreai cég második magyarországi gyárának az építése, amelynek a költsége 238,5 milliárd.

A két gyár együttes értéke 416 milliárd forint lesz, és 2023-ra

összesen 2500 ember dolgozhat majd bennük.

További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.