Közélet

Ismét véradásra várják a donorokat az egyetemen

Ismét véradásra várják a donorokat az egyetemen

2020. március 5., csütörtök
Ismét véradásra várják a donorokat az egyetemen

Az eddigi rendkívül sikeres véradások után ismét segíteni hívják az egyetemi polgárokat. Ezúttal március 10-én kedden 8 és 16 óra között várják a jelenlegi és leendő önkénteseket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

A nagyszabású véradási akcióknak köszönhetően Szegedi Tudományegyetem 2019-ben kiérdemelte a „Véradásbarát Felsőoktatási Intézmény” címet, és a tavaszi félév első, februári véradása is eredményesnek bizonyult, hiszen a172 jelentkezőközül – ebből33-an első alkalommalvoltak donorok –147-en sikeresenadtak vért.Március 10-én kedden 8 és 16 óra között ismét várják a jelenlegi és leendő önkénteseket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba. A donoroknak lehetőségük van egyéni időpontfoglalására is, de e nélkül is számítanak a megjelenésükre. Időpontfoglalás az

Országos Vérellátó Szolgálat honlapján.

A sikeres véradókataReform Világ Reformbolt jóvoltábólmegajándékozzákegy 10%-os kedvezménykártyával,a Gringos's Cantia étterem 1000 Ft értékű kedvezményre feljogosító kuponjával, az Izometria jóvoltából egy aerobik- vagy konditermi edzésre beváltható kuponnal,aBodor Karate Team pedig 50% kedvezményt ad a havi tagdíjából. Az értékes ajándékcsomag mellett mindenki kap véradást tanúsító karszalagot. A rendezvény részét képezi a Vöröskereszt kampányának is, a kampánnyal és az ajándékokkal kapcsolatos releváns információk

itt találhatóak.

A véradás során meghatározzák a donorok vércsoportját, továbbá az önkéntesek fertőző májgyulladás- (B és C vírus), AIDS- (HIV) és szifilisz-szűrővizsgálaton is részt vesznek. A véradáshoz szükséges okmányok: lakcímkártya, arcképes igazolvány és TAJ-kártya. Véradás előtt enni és sok folyadékot inni.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.