Krimi

Felesége halálát okozta egy idős szegedi autóvezető

Felesége halálát okozta egy idős szegedi autóvezető

2020. március 2., hétfő
Felesége halálát okozta egy idős szegedi autóvezető

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 80. életévét betöltött szegedi férfival szemben, aki 2018 májusában okozott felesége halálával végződő közúti balesetet - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott 2018. május 23-án a kora délutáni órákban vezette az egyik Csongrád megyei kistelepülés lakott területén a saját tulajdonát képező autót. A gépkocsiban utasként szállította a jobb oldali első ülésén feleségét.

Mindketten szabályszerűen becsatolt biztonsági övvel utaztak, amikor a falu belterületén a rendszeres fájdalommal járó, általa is tudottan ízületi kopással érintett és a bal térdében fellépő hirtelen fájdalom miatt a vádlott a lábához kapott. A vádlott emiatt hirtelen kézmozdulattal a személygépkocsit balra kormányozta és az autó felett az uralmát elvesztette. Az autó az úttestről lehaladva a bal oldali útpadka mellett egy árokba és egy kapubejárónak hajtott mielőtt megállt.

A vádlott felesége a baleset következtében fellépő sérülései miatt öt nap múlva elhalálozott.

A vádlott közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, amely szerint a járművel az útviszonyoknak és az útvonalvezetésnek megfelelően kell közlekedni, amellyel összefüggésben a sértett halálát okozta.

A vádlott járművezetői engedélyét az illetékes kormányhivatal visszavonta és vezetési jogosultságának szünetelését rendelte el a rendőrség értesítése alapján, mivel a vádlott gépjárművezetőként alkalmatlan az elégtelen észlelési teljesítmény, a közlekedési helyzetek biztonságos megóvásához szükséges felismerési és döntési képesség hiánya miatt, továbbá a vádlott nem rendelkezett a jármű irányításához szükséges mozgási képességekkel sem.

A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.