Felesége halálát okozta egy idős szegedi autóvezető

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 80. életévét betöltött szegedi férfival szemben, aki 2018 májusában okozott felesége halálával végződő közúti balesetet – közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott 2018. május 23-án a kora délutáni órákban vezette az egyik Csongrád megyei kistelepülés lakott területén a saját tulajdonát képező autót. A gépkocsiban utasként szállította a jobb oldali első ülésén feleségét.

Mindketten szabályszerűen becsatolt biztonsági övvel utaztak, amikor a falu belterületén a rendszeres fájdalommal járó, általa is tudottan ízületi kopással érintett és a bal térdében fellépő hirtelen fájdalom miatt a vádlott a lábához kapott. A vádlott emiatt hirtelen kézmozdulattal a személygépkocsit balra kormányozta és az autó felett az uralmát elvesztette. Az autó az úttestről lehaladva a bal oldali útpadka mellett egy árokba és egy kapubejárónak hajtott mielőtt megállt.

A vádlott felesége a baleset következtében fellépő sérülései miatt öt nap múlva elhalálozott.

A vádlott közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, amely szerint a járművel az útviszonyoknak és az útvonalvezetésnek megfelelően kell közlekedni, amellyel összefüggésben a sértett halálát okozta.

A vádlott járművezetői engedélyét az illetékes kormányhivatal visszavonta és vezetési jogosultságának szünetelését rendelte el a rendőrség értesítése alapján, mivel a vádlott gépjárművezetőként alkalmatlan az elégtelen észlelési teljesítmény, a közlekedési helyzetek biztonságos megóvásához szükséges felismerési és döntési képesség hiánya miatt, továbbá a vádlott nem rendelkezett a jármű irányításához szükséges mozgási képességekkel sem.

A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Csaptelepet és vízmelegítőt loptak egy csanyteleki házból

Következő sztori

Harminchét migránst tartóztattak fel Kiszomboron és Röszkén

Legutóbbi hasonló cikkek