Közélet

A Jobbik debreceni elnöke is kilépett a pártból

A Jobbik debreceni elnöke is kilépett a pártból

2020. február 26., szerda
A Jobbik debreceni elnöke is kilépett a pártból

Bogdán Szabolcs, a Jobbik Debreceni elnöke, volt Hajdú-Bihar megyei sajtófőnöke kilépett az egyre inkább baloldalra tolódó pártból. Bogdán döntését azzal indokolta, hogy nem tud azonosulni a párt jelenlegi irányvonalával, amelyet szerinte „bolsevik típusú leszámolások és a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása" jellemez - írja az Origo.

Bogdán Szabolcs közölte, hogy a mai napon kilépett a Jobbik Magyarországért Mozgalomból. A párt debreceni szervezetének az egykori elnöke döntését a következőkkel támasztotta alá: „már a legkisebb esélyét sem látom, hogy valaha is visszatérhetünk arra az útra, amelyet a párt alapító okirata számunkra világosan kijelölt. Én viszont a jövőben is szeretnék a barátaim, ismerőseim és határon túli nemzettestvéreim szemébe nézni, és kijelentem, hogy a Jobbik jelenlegi irányvonalával azonosulni nem tudok„. A közleményből egyértelműen kiderül, hogy Bogdán nem ért egyet a Jakab Péter pártelnök által diktált irányvonallal, amely egyre közelebb taszítja az egykor radikális jobboldali pártot Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciójához (DK). Bogdán így folytatja: „A legutóbbi kongresszus óta tapasztalt folyamatok – bolsevik típusú leszámolások, a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása – mind abba az irányba mutatnak, hogy számomra a jelenlegi elnökséggel való együttműködés nem lehetséges”. Ezt követően hozzáteszi, hogy rajta kívül öt debreceni tagtársa is kilép a Jobbikból. Ők valamennyien önkormányzati képviselőjelöltek voltak, és szintén nemtetszésüket fejezték ki Jakab Péterrel szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.