Sport

Elkezdte a felkészülést a Szeged-Csanád GA

Elkezdte a felkészülést a Szeged-Csanád GA

2020. január 6., hétfő
Elkezdte a felkészülést a Szeged-Csanád GA

Elkezdte a téli felkészülést a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely kerete Kuti Krisztián személyében újabb játékossal bővült. A csapat pénteken Törökországba utazik edzőtáborba, ahol külföldi csapatokkal mérheti össze tudását.

- Sokat kellett tervezni a felkészüléssel kapcsolatban, számba kellett venni az esetleges érkezőket és távozókat, emellett pedig figyelni kellett a riválisainkra is. Ugyanakkor 4-5 napot a családommal töltöttem, ami nagyon jól esett - mesélt a téli szünetről Joao Janeiro, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője. A portugál tréner a felkészüléssel kapcsolatban elmondta, a csapat január 10-én Törökországba utazik tíznapos edzőtáborba, ami a csapategység erősítésében nagy szerepet játszhat.

- Terveink szerint 3-4 edzőmeccset játszunk majd német és skandináv csapatok ellen. A játékosok nyolcvan százalékban elsajátították az elvárt játékstílust, így a fizikális és a mentális felkészülésen lesz a hangsúly – fogalmazott. Hozzátette, a játékosok egyéni edzésterv alapján készültek egészen a közös munka kezdetéig. Habár még az átigazolási időszak elején járunk, máris két játékossal erősített a csapat.

Hudák Martin

mellett Kuti Krisztián is aláírt a kék-fekete-zöldekhez. - Minden edző két játékost szeretne egy adott posztra. Eddig csak egy jobbhátvédünk volt Kárász Krisztián személyében, ezért igazoltuk le Kutit. Emellett Hudákot régóta figyeltük, és most jött el az alkalom az ő szerződtetésre – árulta el a részleteket Janeiro.

Hajdúsági jobbhátvéd

A debreceni nevelésű Kuti Krisztián a Szeged-Csanád GA második téli igazolása. A jobbhátvédként és belső középpályásként is bevethető 27 éves játékos másfél éves szerződést kötött a klubbal. A beilleszkedés szempontjából előnyére válhat, hogy korábban a Debrecenben együtt futballozott Jovanoviccsal és Kóródival is.

A vezetőedző az őszi szezon értékelésekor úgy fogalmazott, hogy a játékosok mindent kiadtak magukból, sőt, sokszor extra teljesítményt nyújtottak, mégis van bennük némi csalódottság. - Az idegenbeli mérkőzésékekkel kapcsolatban csalódottak vagyunk, különösen a budafoki találkozóval, ahol megvoltak a helyzeteink, hogy eldöntsük a meccset, de az egyetlen hibánkat azonnal megbüntették. A mérkőzéseink nyolcvan százalékában szórakoztató futballt játszottunk, ez akkor változott meg, amikor a kezdőcsapatunk fele lesérült – fejtette ki álláspontját. A tavaszi szezonnal kapcsolatban elmondta, szeretnének minél magasabb célokért küzdeni, de ezeket nem akarja előre meghatározni, meccsről meccsre tervezi a jövőt.

- El akarunk kerülni a veszélyzónából, az élmezőnyhöz szeretnénk tartozni –szögezte le.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia február 2-án a Szombathelyi Haladás otthonában kezdi a tavaszi szezont.

Kovács Ferenc képgalériája:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.