Sport

Szegedet is meghódította a qatch

Szegedet is meghódította a qatch

2019. december 17., kedd
Szegedet is meghódította a qatch

A fiatal sportág első szegedi versenyén egykori olimpikonok is asztalhoz álltak.

Egykori válogatott, jelenlegi élvonalbeli és másodosztályú csapatok részvételével rendezték meg Szegeden az elsőQatch Challenger Bonifert Domonkos Általános Iskolában. Az egész napos remekhangulatú tornán sokan úgy álltak asztalhoz, hogy még a szabályokkal ismerkedtek, de a fiatal sportág egyik előnye, hogy gyorsan meg lehet tanulni, és a mozgásvilága is nagyban hasonlít a kézilabdához.

A qatch különböző labdajátékokon alapuló sport, amely leginkább a kézilabdára épül, azonban ezt kontakt nélkül játsszák. Azontúl, hogy egy igazán XXI. századi sport, még kézilabdát kiegészítő edzésmódszerként is kiválóan alkalmas a gyorsaság, a robbanékonyság fejlesztésére, valamint a szabadidő eltöltésére is. Ez a sport fejleszti a kreativitást, gondolkodásra késztet és nem utolsó sorban igen jó hatással van a csapatmunka alakítására.

"Most próbáltam ki először a qatch-et, de biztosan nem utoljára álltam az asztalhoz. Egy nagyon összetett sport, ami nagyon jól átmozgatja a játékost. Biztos vagyok benne, hogy egyre népszerűbb lesz a jövőben. Kitűnő kiegészítő sport"- mondtaqatch-ről Vadkerti Attila, egykori válogatott kézilabdázó, aki csapattársaival csak hajszállal maradt le a dobogóról. A sportág ugyan még gyermekcipőben jár hazánkban, de a szegedi verseny már pénzdíjas volt. A szervezők célja, hogy a jövőben egyre több versenyen, egyre több korosztály ismerhesse meg a qatch-et.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.