Közélet

Szavazásokkal zárul a parlament ülése 

Szavazásokkal zárul a parlament ülése 

2019. december 3., kedd
Szavazásokkal zárul a parlament ülése 

Az Országgyűlés ma tizennyolc előterjesztésről szóló szavazással zárja megszokottnál rövidebb, mindössze kétnapos ülését.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a határozathozatalok követnek. Több nemzetközi szerződés kihirdetése mellett ekkor döntenek például a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavalyi zárszámadásáról és jövő évi költségvetéséről, valamint energetikai, oktatási és pénzügyi tárgyú törvénymódosításokról is. Szavaznak arról a javaslatról is, amely szerint a jövőben csak a trafikokban lehet majd kapni az e-cigaretta, a dohányzást imitáló elektronikus eszköz és az új dohánytermékek kiegészítő termékeit is, továbbá a jelenlegi 30 százalékról 40 százalékra emelhetik a nemzetiségi pedagógusok pótlékának felső határát. A parlament - a honlapján elérhető ülésterv alapján - december második hetében fejezi be őszi ülésszakát.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.