Közélet

Ma az igazi lázadás konzervatívnak lenni – véli a Fidelitas elnöke

Ma az igazi lázadás konzervatívnak lenni – véli a Fidelitas elnöke

2019. december 15., vasárnap
Ma az igazi lázadás konzervatívnak lenni – véli a Fidelitas elnöke
A fiatalok között most is a Fidesz–KDNP a legnépszerűbb politika erő – mondta a Mandinernek a Fidelitas új elnöke, Illés Boglárka, akit a fiatalok közélethez való viszonyáról, a környezetvédelemről és a bezöldülő Fidelitasról, valamint a női kvótáról is kérdeztek.
- Melyik a nagyobb presztízs, helyettes államtitkárnak lenni vagy Fidelitas-elnöknek? - Engem sosem a státuszok vagy a presztízsek vezéreltek, sokkal inkább az, hogy a fiatalok jövőjét építő célkitűzéseket hogy lehet a nemzeti értékek mentén megvalósítani.
- Mi lesz a feladata? - Ahogy eddig, úgy ezután is elsődleges feladatomnak tekintem, hogy miként lehetne a fiatalokat megszólítani, közelebb hozni hozzájuk a közélet történéseit, a politika világát. Nekünk, fidelitasosoknak az a dolgunk, hogy le tudjuk fordítani a politikai döntéshozóknak és szakmai nyelvet beszélőknek, hogy mi, magyar fiatalok mit gondolunk a világról. A helyettes államtitkári tisztség egy szakmai vezetői feladatkör, ami kinevezésen alapul. A Fidelitas-elnökség választáson alapul, és egy közösség bizalma szükséges hozzá. Szerintem minden közösséget négy dolog tart össze: a közös értékek, a közös emlékek, a közös célkitűzések és közös érdekek. Ezek adják a Fidelitas erejét is. További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.