/

Csokimikulásokat osztottak a gyermekklinikán a mosolydoktorok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány Mosolydoktor Szolgálata egész évben segíti a kórházi gyógyító munkát. Ezúttal Mikulás alkalmából látogattak el a Szegedi Gyermekklinika osztályaira, hogy azoknak a gyerekeknek vigyenek ajándékot, akiknek a kórtermekben kell, hogy töltsék a Mikulást.

Az alapítvány több éve szervezi a Mikulás-csoki-osztó akcióját, amelynek keretében 200 darab finomságot osztottak szét a folyosón és kórtermekben. A Mosolykommandó az akciót cégek, magánszemélyek és az adó 1%-os felajánlásokból működteti, amely az elmúlt 5 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív mozgalmak közé nőtte ki magát.

A Mosolykommandó Alapítvány önkéntesei, Szemenyei Dorka és Csatai Gergő Guinness-rekorder lufizsonglőr már évek óta járják a gyermekkórházakat, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsák élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé. A mikuláscsokik mellé rögtönzött lufihajtogatással, és bűvésztrükkökkel is készültek a piros orrban érkező Mikulások, akiket több kórteremből el sem akartak engedni a kacagó kis betegek.

Előző sztori

Sportmenü: ősi riválisához utazik a MOL-Pick Szeged

Következő sztori

Erre számítsunk hétvégén a megye határátkelőin