Gazdaság

Modernizálták a makói Spar áruházat

Modernizálták a makói Spar áruházat

2019. november 5., kedd
Modernizálták a makói Spar áruházat

Több mint 1,8 milliárd forintból modernizálta egy budapesti és három vidéki - salgótarjáni, makói és ceglédi - áruházát a Spar Magyarország Kft. - közölte a cég az MTI-vel.

A közlemény szerint - mint minden felújításkor - energia- és környezetbarát hűtési és világítási technológiákat építettek be az áruházakba, a vásárlást önkiszolgáló pénztárak gyorsítják. A Spar az MTI érdeklődésére közölte: terveik szerint idén 90 millió eurót (mintegy 29,5 milliárd forint) fordítanak fejlesztésre, ebből két új üzletet (Tatán Interspar, a Duna Plázában Spar szupermarketet) nyitottak, 14 üzlet pedig megújul.

A Spar csoporthoz 570 üzlet tartozik, ezen belül a franchise hálózatnak 188 tagja van. A vállalat mintegy 13 ezer dolgozót foglalkoztat.

A Spar Magyarország árbevétele tavaly 617,6 milliárd forint volt, 9,8 százalékkal több az előző évinél, a forgalom 25 százalékát a saját márkás termékek kereskedelme adta. A társaság 2018-as árbevételén belül a Regnum húsüzem forgalma elérte a 36,4 milliárd forintot, a franchise hálózaté pedig a 36 milliárdot. A társaság a múlt évben 32 milliárd forintot fordított hálózatfejlesztésre, ebből hat új Spar áruház épült és 17 üzletet újítottak fel.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.