Kézzelfogható volt a jövő a SzeBIT-en

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét látogatócsúcsot döntött a SzeBIT, azaz a Szeged Business & IT. A kiállítás legfőbb üzenete: a világ már nem létezik digitális kultúra nélkül.

A PC Trade Systems által harmadszor megrendezett egynapos információtechnológiai (IT) kiállításon idén is a vezető világcégek hozták el a leginnovatívabb megoldásaikat, amit az érdeklődők ki is próbálhattak. Az esemény legfontosabb célja, hogy minden korosztály számára kézzelfoghatóvá váljon a jövő technológiája és minderről közérthető, nem szakmai nyelven kapjon tájékoztatást. Idén is többen voltak az eseményen, mint az előző évben, az előzetes adatok szerint 4500 vendég fordult meg a TIK-ben napközben.

“Minden várakozást felülmúlt az idei év. Sokan jöttek el és minden korosztály képviseltette magát.”- értékelte a csütörtöki rendezvényt röviden Tóth Gábor, a PC Trade Systems ügyvezető igazgatója- “Idén az volt a célunk, hogy a standokra olyan eszközök kerüljenek ki, amit a látogatók a kezükbe foghatnak és kipróbálhatnak. Ez jó döntésnek bizonyult, mivel egész nap nagyon sokan tesztelték a különböző eszközöket.”-tette hozzá.

A kiállítótérben a közeli és a távolabbi jövő IT eszközeit lehetett kipróbálni, a színpadon pedig egész nap a témához kapcsolódó előadásokat láthattak az érdeklődők. Ha valaki csak belekóstolt a kiállításba, akkor is tapasztalhatta, sőt kézzel foghatta, hogy milyen szoros kapcsolatban áll az informatika és az egyéb területek, például az építőipar, marketing, oktatás vagy éppen a sport világa.

A színpadon talán a legnépszerűbb program, a MOL-Pick Szeged két játékosának, Bodó Richárd és Rosta Miklós beszélgetése volt Pepperrel, a humanoid robottal. Kisebb derültséget okozott, amikor a robot rákeresett az interneten a kézilabdázókra, és Rosta Miklósról az idősebb Rosta Miklós, az egykori válogatott kézilabdázó édesapa képét mutatta meg. Gyorsan kivágta magát Pepper: megkérte a fiatal kézilabdázót, hogy adja át üdvözletét az apukájának.

A TIK előtt kiállították Michelisz Norbert és a Bári testvérpár közős TCR csapatának, a M1Ra-nak a versenyautóját, amivel nem csak a látogatók, de az egyetemisták is fényképezkedtek. A WTCR sorozat éllovasa, Michelisz Norbert két színpadi beszélgetéseken árult el “titkokat” az autóversenyzés világáról, illetve arról, hogy milyen hangsúlyos és fontos szerepe van az informatikának egy autóversenyző és a versenycsapat életében.

 

 

Előző sztori

A szegedi nagytáj építészetéről készült szakkönyv

Következő sztori

Erre számítsunk hétvégén a megye határátkelőin