Sport

Értékes pontot szerzett a Szeged-Csanád GA az éllovas ellen - videó, galéria

Értékes pontot szerzett a Szeged-Csanád GA az éllovas ellen - videó, galéria

2019. november 24., vasárnap
Értékes pontot szerzett a Szeged-Csanád GA az éllovas ellen - videó, galéria

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1-es döntetlent játszott az MTK Budapesttel a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában.

Sorozatban három vesztes mérkőzés után a listavezető MTK Budapestet látta vendégül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában. Az utóbbi fordulók sikertelensége nem törte le a szegedi sportbarátok lelkesedését, ezúttal is több mint 4000 szurkoló látogatott ki a Szent Gellért Fórumba. A népes publikum hamar talpra ugrott: a 9. percben egy mintaszerű kontratámadás során Kóródi ment el a baloldalon majd centerezett Gajdosnak, aki közvetlen közelről bepasszolta a labdát a kék-fehérek kapujába. A folytatásban átvette a kezdeményezést a listavezető MTK, a labdabirtoklás tekintetében hatalmas volt a fővárosiak fölénye, de a szegediek kompakt védekezésének köszönhetően sokáig csak gyér átlövésekre futotta a kék-fehérek erejéből. A játékrész hajrájában azonban Fülöp megtalálta a rést a hazai védelmen és kiugratta Palincsárt, aki a jobbszélről betette középre, Lencse pedig estében Takács hóna alatt bekotorta a labdát kapuba. A második félidőben nem sokat változott a játékképe, igaz a szegediek több veszélyes lövést is meresztettek Somodi kapujára, de egyik sem ment be. A túloldalon Takács két védést is bemutatott. Az eredmény a továbbiakban már nem változott, összességében igazságos döntetlen született.

Joao Janeiro:

- Büszke vagyok a játékosaimra, nagyon keményen dolgoztak az elmúlt két hétben és ma este is. Talán 450 profi mérkőzés után először mondom egy döntetlent követően, hogy elégedett vagyok. Egy rossz szavam nem lehet a játékosaimra, mindent kiadtak magukból. Ezt az értékes egy pontot azoknak ajánljuk, akik prosztatarákkal küzdenek, valamint fiatal akadémistánknak, aki leukémiában szenved.

Merkantil Bank Liga 18. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - MTK Budapest 1-1 (1-1)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 4000 néző. Vezette: Radványi Ádám (Szvetnyik Bence, Kovács Gábor).

Szeged-Csanád Grosics Akadémia

:Takács – Tóth G., Zvara, Gajdos (Sóron, 64.), Kárász, Oláh G., Mohl, Varga Sz., Deák, Kóródi, Tóth M.

Vezetőedző:

Joao Janeiro.

MTK Budapest

:Somodi – Varju, Deutsch, Cseke, Bognár (Mezei, 56.), Vass P., Katona, Fülöp, Palincsár, Lencse, Baki (Kata, a szünetben).

Vezetőedző

: Michael Boris.

Gól:

Gajdos (9.), ill. Lencse (44.).

A mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=tdQW3BdGK5I

Kovács Ferenc képgalériája:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.