Hírzóna

Buszon csempészett 43 kiló marihuánát két román díler, Röszkén lekapcsolták őket

Buszon csempészett 43 kiló marihuánát két román díler, Röszkén lekapcsolták őket

2019. november 25., hétfő
Buszon csempészett 43 kiló marihuánát két román díler, Röszkén lekapcsolták őket

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a két román állampolgárságú férfinak a letartóztatását, akiket különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt

csütörtökön vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása december 22-ig tart - közölte a megyei vádhatóság.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy egy menetrend szerint Belgrád és Budapest között közlekedő busz utasaként jelentkeztek belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A csomagtérben mindkét férfi 2-2 db bőröndöt helyezett el, amelyekben a beléptetéskor elrendelt ellenőrzés során összesen 43 kg marihuánát – 17 csomagban elosztva – találtak meg és foglaltak le a határrendészek. Az előzetes adatok szerint a gyanúsítottak által Magyarország területére becsempészni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja. A bíróság letartóztatást elrendelő végzését az ügyész tudomásul vette, azonban azzal szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem vált véglegessé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.