Közélet

Vizsgálatot indított a Volánbusz a szabályszegő buszsofőrök ellen

Vizsgálatot indított a Volánbusz a szabályszegő buszsofőrök ellen

2019. október 16., szerda
Vizsgálatot indított a Volánbusz a szabályszegő buszsofőrök ellen

Vizsgálatot indított a Volánbusz Zrt. a Mars téren szabálytalanul kihajtó buszok ügyében. Közben egy buszsofőr arról írt szerkesztőségünknek, hogy a lámpák vannak rosszul beállítva, ezért kényszerülnek szabálytalanságra.

Több estben is szabálytalanul hajtottak ki autóbuszok a Mars téri pályaudvarról, és csak kevés hiányzott, hogy baleset következzen be, erről videókat tartalmazó keddi cikkünkben számoltunk be. A felvételeken az látszódik, hogy több esetben is

a piros jelzés ellenére hajtottak ki a buszok a Mars térről

. A szabálytalanul közlekedő autóbuszok ügyében írtunk a Volánbusz Zrt.-nek. Azt kérdeztük, hogy mit szólnak a videón látottakhoz, mit kívánnak tenni az ügyben, és hogy indítanak-e vizsgálatot. Szerdára meg is érkezett a válasz sajtómegkeresésünkre, ebben azt írja a társaság, hogy a felvételek alapján vizsgálatot indítottak. "Minden esetben, amikor bebizonyosodik, hogy az autóbusz-vezető munkavégzése során nem tartotta be a KRESZ előírásait, társaságunk természetesen megteszi a szükséges intézkedéseket. A VOLÁNBUSZ Zrt. számára ugyanis kiemelten fontos, hogy a kollégák teljeskörűen betartsák a közlekedési szabályokat. A társaság – az általa szervezett oktatásokon és az egyéb információs kiadványokban is – rendszeresen felhívja erre a figyelmet" - közölték. A szegedi forgalomirányító lámpák fázisbeállításai hibásak, ezért kénytelenek szabálytalankodni az autóbuszvezetők - ezt egy állítása szerint közel ötven éve buszsofőr írta lapunknak

keddi cikkünk nyomán

.

"Velem is előfordult, hogy a lámpával irányított úton már csak a piros jelzésnél tudtam áthaladni. Miért?

Mert Szegeden a forgalomirányító lámpák fázisbeállításai teljesen hibásak, nincsenek szinkronban a forgalmi szituációkkal.

A sárga lámpa jó ha kettő másodpercig működik, utána pirosra vált" - írta a szerkesztőségünknek Pál nevű olvasónk, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy korábban 10-15 másodpercig villogtak a lámpák sárgán, ami szerinte elegendő volt, hogy "mindenki nyugodtan el tudja hagyni a kereszteződést". "Amikor a Mars térről kanyarodó buszok zöld jelzést kapnak, az úttesten áthaladó gyalogosok részére elsőbbséget kell adniuk. Ez a tény szinkronban van egy busz műszaki lehetőségeivel?" - tette fel a kérdést olvasónk, majd hozzáfűzte, "a busz nem tud repülni, ahogyan a lámpa jelez".

"Mindez nemcsak a Mars téri buszokra vonatkoztatható, hanem általános szegedi probléma. A sok ráfutásos baleset ebből adódik"

- vonta le a konzekvenciát.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.